Peta obletnica domovanja Začasnega slovenskega plesnega arhiva v MSUM

Avtor: SiGledal

ZSPA pripravlja serijo dogodkov ob peti obletnici domovanja Začasnega slovenskega plesnega arhiva v MSUM, ki se bodo odvili med 24. in 31. majem.


Foto: Arhiv ZSPA

18. aprila je minilo pet let odkar je v prvem nadstropju Muzeja sodobne umetnosti Metelkova Začasni slovenski plesni arhiv (ZSPA) dobil nov domicil, s tem pa tudi bogata zbirka, ki je nastala na pobudo Roka Vevarja in s podporo Nomad Dance Academy Slovenija svoj javni prostor in dodatno vidnost. V omenjem obdobju se je v ZSPA odvilo večje število seminarjev, javnih vodstev po arhivu, razstav, pogovorov in sodelovanj z umetniki, ustvarjalci, raziskovalci in študenti različnih smeri, prav tako pa tudi več donacij, ki dajejo zbirki dodaten pomen in vidnost. Skupaj s partnerji iz regije (Nomad Dance Academy Hrvaška, Objekt plesa, Lokomotiva in Stanica) vzpostavljajo tudi digitalno bazo, v kateri bodo arhivska gradiva dostopna tudi v digitalni obliki in tako na voljo domačim in mednarodnim raziskovalcem in širši javnosti.

Ob tej priložnosti, vabijo vse, da skupaj nazdravite in spoznate nekatere ustvarjalne oblike, ki so posledica raziskovalnega in umetniškega dela iniciatorja in skrbnika ZSPA Roka Vevarja kot tudi sorodne pristope drugih umetnikov, ki jih tokrat predstavljata nemški tandem WILHELM GROENER.

Organizacija in produkcija: Nomad Dance Academy Slovenija in MG+MSUM
Partnerji: JSKD (rezidenca WILHELM GROENER)


Vir: http://veza.sigledal.org/prispevki/peta-obletnica-domovanja-zacasnega-slovenskega-plesnega-arhiva-v-msum