Na festivalu mladinske kulture Vizije podelili vizionarje

Avtor: STA

Ob zaključku tridnevnega festivala mladinske kulture Vizije, ki je v okviru Tedna ljubiteljske kulture minuli konec tedna potekal v Novi Gorici, so podelili vizionarje - nagrade za ustvarjalnost na več področjih. Najboljša predstava v celoti je bila Ne bo Gimnazije Poljane, najboljši igralki prihajata iz poljanske in mariborske gimnazije.


Foto: Pixabay

Med gledališkimi predstavami je najbolj prepričala Ne bo (Glave se pere na 90) v izvedbi nadaljevalne skupine Poljanskega odra Gimnazije Poljane, ki si je prislužila vizionarja za najboljšo predstavo v celoti.

Vizionarja za igro sta prejeli Brina Rakun iz predstave Ne bo ter Petja Golec Horvat za vlogo v predstavi EVAEVAEVAEVAEVAEVA Gledališke šole Prve gimnazije Maribor, so sporočili iz Javnega sklada RS za kulturne dejavnosti.

Vizionarja za skupinsko igro je žirija podelila predstavi Razredni sovražnik, ki jo je uprizoril Kolektiv odprte scene, Kulturno-umetniško društvo Odprta scena, Log-Dragomer.

Med lutkovnimi predstavami je po mnenju žirije najbolj izstopala predstava Antilopa crkne v izvedbi Hišine lutkovne akademije, Hiša otrok in umetnosti Ljubljana. Vizionarja so ji podelili za preigravanje raznovrstnih lutkovnih izrazov.

Za filmske dosežke so podelili vizionarje za najboljši film v celoti filmu Kurent Akademije umetnosti Univerze v Novi Gorici, za vizualno podobo filmu Kjer se prepirata dva ... v izvedbi Plac Pictures, za režijo filmu Sighs and Tears DZMP Luksuz Produkcija, za eksperimentalni pristop pa filmu I Reflect Akademije umetnosti Univerze v Novi Gorici.

Podelili so tudi fotovizionarja; v kategoriji od 19 do 30 let ga je prejel Rene Ketiš za fotozgodbo Poglej se, v kategoriji od 15 do 18 let pa Vita Bratković, ki je ustvarila fotozgodbo Epilog.

Na festivalu Vizije, s katerim se je začel letošnji Teden ljubiteljske kulture, so se predstavili mladi ustvarjalci, ki so jih v izbor uvrstili selektorji Dejan Spasić za gledališče, Nika Bezeljak za lutkovno področje, Matjaž Jamnik za filmsko ustvarjalnost ter Nataša Kovšca in Patrick Sunčan Stone za fotografijo.

Selektorji so izbirali izmed 44 gledaliških in lutkovnih predstav iz Slovenije in zamejstva, 44 filmov ter del 32 fotografov in fotografinj. Na festivalskem odru Vizij so uprizorili izbranih sedem gledaliških in tri lutkovne predstave, v filmskem sklopu FilmFreš zavrteli 20 filmov, na razstavi Fotovizije pa je na ogled dvanajst serij fotografij.


Vir: http://veza.sigledal.org/prispevki/na-festivalu-mladinske-kulture-vizije-podelili-vizionarje