V Gledališču Celje premierno Tega okusa še niste poskusili o družbeni razprodaji

Avtor: STA

V Gledališču Celje bodo nocoj zaključili gledališko sezono 2022/23 s premiero krstne uprizoritve Tega okusa še niste poskusili avtorice Maje Šorli. Predstava govori o družbenem kontekstu razprodaje, privatizacije, komercializacije javnega šolstva in prekarizacije profesorskega poklica, ki se prepleta z intimnimi zgodbami protagonistk.


Foto: Uroš Hočevar / SLG Celje

Avtorica Maja Šorli je za omenjeno delo leta 2021 prejela Grumovo nagrado za najboljšo slovensko dramo.

Kot je pred premiero povedala Šorli, je tema spolnega nadlegovanja v besedilo prišla kasneje, a se boji, da bo aktualna še dlje časa kot ločnica med javnim in zasebnim šolstvom. Obe vsebini sta izjemno pomembni in za oboje se je treba boriti - za kakovostno javno dostopno šolstvo in za svet brez nadlegovanja.

V predstavi igrajo Manca Ogorevc, Branko Završan, Tanja Potočnik, Barbara Medvešček, Damjan M. Trbovc, Urban Kuntarič, Lucija Harum in David Čeh.

Ustvarjalci uprizoritve pa so režiserka Nina Šorak, dramaturga Tin Grabnar in Rok Andres, scenograf Branko Hojnik, kostumografinja Tina Pavlović, skladatelj Laren Polič Zdravič, oblikovalka videa Vesna Krebs, oblikovalec svetlobe Andrej Hajdinjak, lektorica Živa Čebulj in asistentka kostumografinje Zala Žagar.


Vir: http://veza.sigledal.org/prispevki/v-gledaliscu-celje-premierno-tega-okusa-se-niste-poskusili-o-druzbeni-razprodaji