Zaključna prireditev festivala Transgeneracije 2023 s podelitvijo priznanj

Avtor: CD

Danes, 15. maja 2023, ob 18. uri bo v Klubu CD zaključna prireditev Festivala dijaške ustvarjalnosti Transgeneracije 2023 s podelitvijo priznanj in koncertom Prismojenih profesorjev bluesa.


Foto: Arhiv CD

Tradicionalni festival dijaškega ustvarjanja je v okviru spodbujanja ustvarjalnosti in ustvarjanja prostora za izražanje namenjen prikazu gledališke, plesne, literarne, likovne, fotografske in video ustvarjalnosti dijakov iz vse Slovenije. Je prostor srečevanja mladih z različnimi umetniškimi izrazi, stališči in idejami, ki jih druži želja po ustvarjalnosti.

Ob zaključku Festivala so dela dijakov ocenili selektorji, priznani strokovnjaki z različnih področij umetnosti. Letos je dela dijakov iz likovne umetnosti izbral in ocenil Arjan Pregl, iz fotografije Miha Colner, gledališke predstave so ocenjevali Katja Markič, Matej Bogataj in Jernej Gašperin, plesne Meta Lavrič, selektor za video področje pa je bil Gorazd Trušnovec.

Slovenska glasbena skupina Prismojeni profesorji bluesa igra blues, funk, r&b, ter podobne zvrsti, ki nas spominjajo na glasbo šestdesetih in sedemdesetih let prejšnjega stoletja.

Zasedba: Julijan Erič, električna kitara; vokal, Zlatko Djogić, bobni, vokal; Miha Ribarić, bas kitara, vokal; Aleš Uhan, klaviature.

Priznanja Transgeneracije 2023

Ples

Gledališče

Likovna umetnost

Mentorsko priznanje

Fotografija

Video


Vir: http://veza.sigledal.org/prispevki/zakljucna-prireditev-festivala-transgeneracije-2023-s-podelitvijo-priznanj