Rezultati natečaja Shadow Pandemic bodo objavljeni 15. marca

Avtor: Festival Borštnikovo srečanje

Festival Borštnikovo srečanje (Slovenija), Zagrebško gledališče mladih (Hrvaška) in Beograjsko dramsko gledališče (Srbija) kot partnerji obveščajo, da je rok za objavo rezultatov natečaja za izbor treh novih/neobjavljenih dramskih besedil v okviru mednarodnega gledališkega projekta Sence pandemije: skriti glasovi preložen.


Foto: Arhiv Festival Borštnikovo srečanje

Razlog za preložitev je veliko število prispelih besedil in čas, ki ga žirija potrebuje, da oceni kakovost prispelih dramskih besedil. Na natečaj je namreč prispelo kar 69 avtorskih del.

Nov rok za objavo rezultatov natečaja je 15. marec 2023.

O treh nagrajenih besedilih odloča strokovna žirija v sestavi Vilma Štritof, Rok Andres, Biljana Srbljanović, Tanja Šljivar, Tomislav Zajec, Selma Spahić in Ivana Vuković

Rezultati natečaja bodo objavljeni na spletni strani projekta.

Na natečaju so sodelovale avtorice s stalnim prebivališčem v državah Evropske Unije ter v državah, ki so vključene v program Ustvarjalna Evropa. Tema natečaja je bila problematika nasilja nad ženskami v času zaprtja javnega življenja zaradi pandemije koronavirusa.

Vsako izbrano besedilo bo nagrajeno v bruto znesku 4.400,00 €. Izbrana besedila bodo prevedena v angleščino in objavljena na spletni strani, čemur bo sledila premierna uprizoritev nagrajenih besedil v obliki omnibusa, ki jo bo režirala režiserka Selma Spahić. Predstava bo izvedena pomladi 2024 v Zagrebu, Beogradu in v Mariboru, načrtovana so tudi gostovanja v tujini (Poljska, Češka).

Dvoletni projekt je sofinanciran v sklopu programa Ustvarjalna Evropa, Evropska komisija v višini 200.000 EUR.


Vir: http://veza.sigledal.org/prispevki/rezultati-natecaja-shadow-pandemic-bodo-objavljeni-15-marca