Napoved gledaliških dogodkov od 6. 2. do 12. 2.

Avtor: STA, SiGledal

Matej Puc: "Ljudje smo pač takšni, da nas je treba konstantno opominjati, da nekatere stvari okoli nas obstajajo. Saj se spomnimo nanje le, ko jih res potrebujemo. Idealno bi bilo, da praznika kulture ne bi slavili, kot da je to nekaj posebnega, ampak bi bila kultura nekaj samoumevnega. Naj si vsak vzame trenutek in pomisli, kako je kultura že vpeta v njegov vsakdan. Vsepovsod je kultura in umetnost. In ni vprašanje, ali jo potrebujemo. Ona preprosto je."


Foto: Pixabay

PONEDELJEK, 6. februar

        LJUBLJANA - Srečanje z ustvarjalci italijanske glasbene veseloigre Italijanka v Alžiru, ki ga pred premiero (9. 2.) pripravlja SNG Opera in balet Ljubljana; ob 16.30, SNG Opera in balet Ljubljana, spodnji atrij.

TOREK, 7. februar

        LJUBLJANA - Osrednja državna slovesnost na predvečer kulturnega praznika s podelitvijo Prešernovih nagrad in nagrad Prešernovega sklada, ob 20. uri, Cankarjev dom, Gallusova dvorana.

SREDA, 8. februar

        LJUBLJANA/VRBA/KRANJ - Slovenski kulturni praznik - Prešernov dan. Po Sloveniji bodo potekale številne kulturne prireditve.
        LJUBLJANA - Začetek festivala Ljubezni, Umetnosti in Vandranja - LUV Fest. (do 13. 3.).
        LJUBLJANA - Premiera uprizoritve Fantek in Punčka, ki je nastala po istoimenski knjižni uspešnici Blaža Lukana, v režiji Tadeja Piškaob 18. uri, Pionirski dom, Festivalna dvorana.

ČETRTEK, 9. februar

        LJUBLJANA - Premierna uprizoritev italijanske glasbene veseloigre v dveh dejanjih skladatelja Gioachina Rossinija z naslovom Italijanka v Alžiru v režiji italijanskega režiserja Emanuela Gambe ter pod vodstvom italijanskega dirigenta Marca Guidarinija; ob 19.30, SNG Opera in balet Ljubljana.

PETEK, 10. februar

        KOPER - Premiera predstave Staše Prah Lepa Vida v režiji Marjana Nečaka, ki je nastala v koprodukciji Gledališča Koper in Slovenskega stalnega gledališča Trst, ob 20. uri, Gledališče Koper, Velika dvorana.

SOBOTA, 11. februar

        LJUBLJANA - Premiera predstave z naslovom Seksualna perverzija v režiji Sare Lucu; ob 19.30, Šentjakobsko gledališče.
        LJUBLJANA - Premiera predstave Ljubimki avstrijske nobelovke Elfriede Jelinek v režiji Nine Ramšak Marković; ob 19.30, Slovensko mladinsko gledališče, spodnja dvorana.


Vir: http://veza.sigledal.org/prispevki/napoved-gledaliskih-dogodkov-od-6-2-do-12-2