Lutke 2010 - poročilo žirije

Avtor: LGL

S podelitvijo nagrad v Lutkovnem gledališču Ljubljana se je zaključil 10. mednarodni lutkovni festival Lutke 2010. Nagrado za najboljšo predstavo v celoti, mali princ, je prejela uprizoritev Pisatelj skupine Ulrike Quade z Nizozemske.


Pisatelj / foto Knut Bry

Poročilo žirije:

Nagrado Mali princ za najboljšo predstavo v celoti prejme uprizoritev Pisatelj skupine Ulrike Quade z Nizozemske. Uprizoritev govori o tesnobni človeški in umetniški eksistenci in jo odlikuje svojevrsten gledališki rokopis. Uporablja  številna odrska sredstva, pri čemer je lutka glavni element vizualne in besedne naracije.

Nagrado za izvirnost
prejme uprizoritev Nesrečno dvorjenje Dona Cristobala skupine Pelele iz Francije. Gre za odlično realizacijo s pomočjo klasičnih sredstev lutkovnega gledališča, obenem pa tudi za izvirne interpretacijske  rešitve ter aktualno obravnavano tematiko in formo.

Nagrado za skupinsko igralsko kreacijo prejme uprizoritev Zlatolaska gledališča Drak iz Češke republike. Izjemen igralski sekstet virtuozno in s preprostimi izpovednimi gledališkimi in igralskimi sredstvi animira, zabava in začara občinstvo ter išče teater v teatru.

Specialno nagrado žirije prejme uprizoritev Štiri muzikanti Lutkovnega gledališča Ljubljana iz Slovenije. Predstavo odlikujeta zanimiva scenska postavitev in izvirna forma stika z mladimi gledalci. Pomembne odlike te uprizoritve so tudi njena energija, svežina in radost.

Nagrado občinstva
prejme predstava Žabec gledališča Gioco Vita iz Italije.

Povezave:

- Fotogalerija na SiGledal


Vir: http://veza.sigledal.org/prispevki/lutke-2010-poro%C4%8Dilo-%C5%BEirije