V SiTi teatru premiera monokomedije Nikoli ni prepozno

Avtor: STA

V SiTi teatru bo drevi premiera monokomedije Nikoli ni prepozno avtorjev Jere Ivanc in Žana Papiča v režiji Luke Marcena in v izvedbi Mojce Fatur. Kot so zapisali, gre za monokomedijo o iskanju smisla in ravnovesja, ki ugotavlja, da za pogovor s svojo podobo v zrcalu ni nikoli prepozno.


Foto: Pixabay

Alja je vse v enem in ena za vse – računovodkinja, mama, žena, gospodinja in še kaj. Po dnevu, polnem ponesrečenih vsakodnevnih opravil in še kar posrečenem pogovoru s svojo podobo v zrcalu, ugotovi, da je čas za spremembo. Ne videza, temveč vsebine. Čas je za smisel. Sledila bo svojim mladostnim sanjam, v roke spet prijela frizerske škarje in se lotila izboljševanja sveta pod geslom "zadovoljna stranka, boljši svet".

A zadovoljstvo je izmuzljiv pojem, svet pa pisana gneča bolj ali manj uravnovešenih ljudi, strank, družinskih članov, taksistov, šefic in drugih, ki poskrbijo, da nič ne gre kot po maslu, so vsebino predstave povzeli v gledališču.

Kot so še zapisali, je Nikoli ni prepozno monokomedija o iskanju smisla in ravnovesja – med sanjami in stvarnostjo, videzom in vsebino, kariero, družino in intimo –, ki ugotavlja, da za pogovor s svojo podobo v zrcalu ni nikoli prepozno.

Za glasbo je poskrbel Davor Herceg, scenografinja je Sara Slivnik, kostumografinji Ana Kajzer in Nena Hribar, oblikovanje luči ima na skrbi Matjaž Bajc.


Vir: http://veza.sigledal.org/prispevki/v-siti-teatru-premiera-monokomedije-nikoli-ni-prepozno