Znan tekmovalni program 11. Gibanice – bienala slovenske sodobne plesne umetnosti

Avtor: SiGledal

Gibanica – bienale sodobne slovenske plesne umetnosti od leta 2003 predstavlja slovensko sodobnoplesno produkcijo, ki jo za festival vselej izbere tričlanska mednarodna selektorska ekipa. 11. edicija festivala bo potekala med 22. in 25. februarjem 2023.


V tokratni tričlanski mednarodni selektorski ekipi so bile: umetniška vodja Pia Krämer (Nemčija), kustosinja, raziskovalka in kulturna producentka Biljana Tanurovska - Kjulavkovski (Severna Makedonija) in kustosinja, raziskovalka in kulturna producentka  Maja Kalafatić (Slovenija).

Izmed 49 prispelih prijav so selektorice v tekmovalni program izbrale 7 predstav, predstava Reči Reči pa se je z nagrado strokovne žirije, ki jo je na Gibanici 2021 prejel koreograf Jan Rozman za predstavo Predmetenje (produkcija zavoda Emanat), v tekmovalni program uvrstila neposredno.

Izbrane predstave tekmovalnega programa se bodo potegovale za nagrado Gibanice 2023 za najboljšo predstavo po izboru občinstva ter za nagrado Gibanice 2023 za najboljšo predstavo po izboru strokovne žirije.

Izbrane predstave:

Več informacij o selektoricah, ustvarjalcih in predstavah najdete na spletni strani festivala Gibanica: povezava.


Vir: http://veza.sigledal.org/prispevki/znan-tekmovalni-program-11-gibanice-bienala-slovenske-sodobne-plesne-umetnosti