Slovensko mladinsko gledališče na gostovanju

Avtor: SiGledal

Po uspešnem začetku sezone z gostovanjem dveh predstav na beograjskem Bitefu (Krize v režiji Žige Divjaka in Solo v režiji Nine Rajić Kranjac, obe v produkciji Nove pošte), od koder so se vrnili z veliko nagrado festivala, Mladinsko nadaljuje sezono mednarodnih gostovanj.


Preklet naj bo izdajalec svoje domovine! / Foto: Žiga Koritnik

Ekipa uprizoritve Preklet naj bo izdajalec svoje domovine! v režiji Oliverja Frljića odhaja v bolgarsko prestolnico Sofijo, kjer bo v torek, 22., in sredo, 23. novembra, v novoodprtem kulturnem centru Toplocentrala odigrala dve ponovitvi. Uprizoritev, ki je nastala leta 2010, je slovenska rekorderka po številu mednarodnih gostovanj in še po dvanajstih letih in 114 ponovitvah po svetu širi glas o slovenskem gledališču.

Zmagovalka letošnjega Bitefa, predstava Solo bo znova prikazana v Srbiji, in sicer na subotiškem festivalu Desiré Central Station. Na sporedu bo v nedeljo, 27. novembra. Na istem festivalu bo dva dni pozneje, 29. novembra, prikazan še prvenec Vita Weisa Slaba družba, prav tako nastal v produkciji Nove pošte.

Doma si bo Slabo družbo in Krize znova mogoče ogledati v drugi polovici decembra, na težko pričakovane ponovitve Sola pa bomo morali počakati do pomladi, predvidoma do začetka aprila.


Vir: http://veza.sigledal.org/prispevki/slovensko-mladinsko-gledalisce-na-gostovanju