V Španskih borcih plesna predstava na temo medosebnih odnosov

Avtor: STA

V Španskih borcih bo drevi premiera avtorske predstave plesalk in koreografinj Tjaše Bucik in Patricije Crnkovič z naslovom Od blizu. Predstava, ki je nastala v produkciji Adrian Filma in koprodukciji Zavoda En-Knap, se dotika dinamike medosebnih odnosov znotraj različnih časovnih obdobij.


Foto: Arhiv Center kulture Španski borci

V ospredju sta dvojina in osebni odnos vpeta v širši družbeni kontekst. Predstava odpira vprašanja, kot so, kaj pomeni biti skupaj, biti narazen in biti skupaj, a hkrati narazen.

"Skozi nostalgično toplino preteklosti se znajdemo v trenutni zmedenosti in negotovosti, ki nas neprestano spremlja in usmerja. Hkrati preizprašujemo prihodnost, vanjo polagamo upanje, poskušamo si jo predstavljati in hkrati dopuščamo njeno nepredvidljivost," piše v opisu predstave.

Avtorici in koreografinji Tjaša Bucik in Patricija Crnkovič sta že sodelovali. Med drugim sta ustvarili predstavo v formatu Tebi, katere osnovni motiv je bil potovanje skozi različne prostore, ki predstavljajo raznovrstne spektre naše zavesti. Njuno prvo sodelovanje je bila miniatura Vert, ki je bila predstavljena na letošnjem Florence Dance Festivalu Kamfesta in prejela drugo nagrado na mednarodnem plesnem tekmovanju Tutu 2022.

Kot ustvarjalec glasbe je pri tokratni predstavi sodeloval August Adrian Braatz, ki je z avtoricama sodeloval že pri predstavi Tebi.


Vir: http://veza.sigledal.org/prispevki/v-spanskih-borcih-plesna-predstava-na-temo-medosebnih-odnosov