Maši Grošelj Večerova nagrada za igralske dosežke

Avtor: STA

Večerovo nagrado za igralske dosežke je letos prejela Maša Grošelj. Nagrado so v petek zvečer v Gledališču Celje podelili že trinajstič zapored. Strokovna žirija je igralki nagrado podelila soglasno, in to za dve vlogi iz lanskoletne sezone; za vlogi v uprizoritvah Klinc Mika Bartletta in Dolg Alexandre Wood.


Foto: Arhiv Gledališče Celje / Jaka Babnik

Klinc Mika Bartletta je režiral Peter Petkovšek, Dolg Alexandre Wood Juš Zidar. Žirijo so letos sestavljale predsednica Saša Pavček ter Petra Vidali in Nina Šorak, ki je na odru celjskega gledališča tudi prebrala utemeljitev nagrade, poroča časnik Večer.

"Obe vlogi je odigrala naravno, zanesljivo, natančno in z občutkom za soigro. Zlasti v uprizoritvi Dolg nas je očarala simbioza Maše Grošelj in prav tako odlične Lučke Počkaj. Obe nagrajeni vlogi Maše Grošelj ostajata v spominu, saj sta močni in ranljivi, polnokrvni, predvsem pa iskreni. Mašina lika sta različna, pa vendar imata skupno jedro. To je žareča ženska energija, ki s prodorno sporočilnostjo in z množico občutij nagovarja občinstvo. Igralka na odru živi v vseh odtenkih ženske duše, izžareva jo s polnostjo čutov, čustev, misli in intuicije. Odrska prezenca Maše Grošelj priča, da mlada igralka s svojim talentom in disciplino raste v močno, karakterno in tenkočutno umetnico, ki pri svojem delu išče čistost. Občinstvo zato lahko občuti njeno predanost poklicu in osebno dostojanstvo," so zapisali.

Maša Grošelj je študij na Akademiji za gledališče, radio, film in televizijo v Ljubljani začela leta 2012 pod mentorstvom Matjaža Zupančiča in Branka Šturbeja. Leta 2015 je prejela študentsko Severjevo nagrado za vlogo Gospe Smith v produkciji VI. semestra Plešasta pevka v režiji Nine Ramšak.

Po končanem četrtem letniku študija je sodelovala pri predstavi Beraška opera v režiji Vita Tauferja v SNG Nova Gorica, pri predstavi Barufe prav tako v režiji Vita Tauferja v koprodukciji SNG Nova Gorica, Gledališča Koper, SSG Trst in Istrskega narodnega gledališča - Mestnega gledališča Pulj, pri predstavi Norčije v spalnicah v režiji Katje Pegan v Gledališču Koper, prav tako pa je vskočila v predstavo iCankar v režiji Maruše Kink in koprodukciji Zavoda Margarete Schwarzwald, Cankarjevega doma in Mestnega gledališča Ptuj. Članica ansambla SLG Celje je od decembra leta 2018.


Vir: http://veza.sigledal.org/prispevki/masi-groselj-vecerova-nagrada-za-igralske-dosezke