V Velenju premiera plesne predstave za otroke Muca Copatarica

Avtor: STA

V Domu kulture Velenje bo ob 17. uri Plesni teater Velenje, ki deluje pod okriljem Festivala Velenje, premierno uprizoril plesno predstavo za otroke Muca Copatarica. Po motivih pravljice Ele Peroci jo je priredila in režirala Nina Mavec Krenker. Plesna predstava sledi izvirni, že kar večni zgodbi Ele Peroci, so sporočili iz Festivala Velenje.


Foto: Pixabay

Najbolj znana in priljubljena med pravljicami, ki jih je napisala Ela Peroci, je s prav tako nepozabnimi ilustracijami Ančke Gošnik Godec prvič izšla že davnega leta 1957. "Če jih nisi pospravil, jih je odnesla Muca," pa je stavek, ki ga še danes velikokrat uporabijo starši, kadar otroci ne pospravijo svojih copatk.

Zgodba se vrti okrog razigranih otrok, ki zvečer ne pospravijo copat, nato pa se zjutraj, ko nihče ne najde svojih copatk, pogumno odpravijo v gozd, da bi poiskali hiško Muce Copatarice in jo povprašali, če jih ima morebiti ona. Ne ustavi jih niti strašni gozd in kmalu se znajdejo pred vrati majhne hišice, kjer na vratih piše Muca Copatarica. Potem ko Muci obljubijo, da bodo od zdaj naprej vestno pospravljali svoje copate, jim Muca vrne lepo zašite in očiščene copatke.

Predstava je primerna za otroke, starejše od treh let, in traja 30 minut.


Vir: http://veza.sigledal.org/prispevki/v-velenju-premiera-plesne-predstave-za-otroke-muca-copatarica