V Sitiju pod zvezdami deset dni izbranih komedij in koncertov

Avtor: STA

V Siti teatru BTC bodo danes odprli letni oder s ciklom Siti pod zvezdami. V desetih dnevih bodo na njem izvedli izbrane komedije in koncerte s priznanimi domačimi in tujimi ustvarjalci. Cikel bo ob 20.30 uvedla monokomedija z Urošem Fürstom Jamski človek, ki letos praznuje 20 let.


Foto: Pixabay

Gledališče v BTC-ju je letni oder pripravilo tretjič, poleg monokomedije Jamski človek, ki jo je Fürst izvedel že več kot 750-krat, pa bo jubilej na njem obeležila tudi dama slovenske popevke Elza Budau. Avtorica več kot tisoč besedil, kot so Poletna noč, Brez besed, Pegasto dekle, Samo nasmeh je bolj grenak in Ti si moja ljubezen, bo v petek ob 80. rojstnem dnevu nastopila z Big bandom RTV Slovenija pod vodstvom Patrika Grebla ter gosti Nuško Drašček, Nino Strnad in Tilnom Artačem.

Gledališki del cikla bodo dopolnili Gašper Bergant, Žan Papič in Sašo Stare s komedijo Fantovščina ter Tadej Toš s celovečernim stand-up šovom V prostem slogu.

V glasbenem delu bodo med drugim nastopili še Rade Šerbedžija in Jure Ivanušič, Severa Gjurin, skupina Katalena s koncertom za otroke Enci benci katalenci ter splitska zasedba TBF - The Beat Fleet z mešanico hip hopa, reggaeja, rap rocka in dalmatinskega melosa, so sporočili organizatorji.


Vir: http://veza.sigledal.org/prispevki/v-sitiju-pod-zvezdami-deset-dni-izbranih-komedij-in-koncertov