V Bayreuthu na premieri Valkire poškodovan pevec

Avtor: STA

Na znamenitem Bayreuthskem festivalu letos nimajo sreče z novo izvedbo Nibelungovega prstana Richarda Wagnerja. Na premieri Valkire se je v ponedeljek zvečer pevec Tomasz Konieczny, ki mu je bila zaupana vloga očeta bogov Wotana, tako poškodoval, da je moral vskočiti nadomestni pevec.


Foto: Pixabay

Neljubi dogodek se je po poročanju nemške tiskovne agencije dpa zgodil v drugem dejanju, ko se je zlomil naslanjač. Nanj je med predstavo v skladu s scenarijem pevec padel, a se je pri tem naslanjač zlomil in pevec je očitno pretrdo pristal na tleh.

Konieczny se je sicer odzval profesionalno in drugo dejanje pripeljal do konca, tako da je večina gledalcev menila, da je bil zlomljen naslanjač del uprizoritve, a se pevec nato v tretjem dejanju ni več pojavil na odru, saj ni bil več zmožen nastopiti, o čemer je občinstvo obvestil tiskovni predstavnik festivala Hubertus Herrmann. V vlogo Wotana je vskočil Michael Kupfer-Radecky, ki ga je občinstvo na koncu slavilo kot rešitelja večera.

S festivala so danes sporočili, da Konieczny dobro okreva in naj bi že nastopil v sredini premieri Siegfrieda, tretjega od štirih delov Wagnerjevega Nibelungovega prstana, kjer bo nastopil v vlogi potepuha.

Nesreča z naslonjačem na Bayreuthskem festivalu sicer ni prvi primer, da se je zlomljeno sedalo pojavilo na prvih straneh medijev. Leta 2015 se je na festivalu med odmorom zlomil stol pod tedanjo nemško kanclerko Angelo Merkel. Nemudoma so se pojavile navedbe o njeni domnevni slabosti, a so to hitro zanikali.

Wagnerjevega Nibelungovega prstana danes ni na sporedu Bayreuthskega festivala. V sredo se nadaljuje s Siegfriedom in nato čez dva dni še s Somrakom bogov.


Vir: http://veza.sigledal.org/prispevki/v-bayreuthu-na-premieri-valkire-poskodovan-pevec