Razpis za Gibanico – bienale slovenske sodobne plesne umetnosti 2023

Avtor: SiGledal

V izvršni produkciji Društva za sodobni ples Slovenije in koprodukciji zavoda Bunker, Cankarjevega doma, Plesnega Teatra Ljubljana, Zavoda En-Knap, zavoda Maska, zavoda Moja Kreacija, zavoda Emanat, društev Pekinpah, Nagib, DUM in NDA, Mesta žensk, zavoda NEST ter Javnega sklada Republike Slovenije za kulturne dejavnosti bo med 22. in 25. februarjem 2023 na različnih lokacijah v Ljubljani potekal 11. festival GIBANICA – Bienale slovenske sodobne plesne umetnosti. Zgoščen prikaz plesne ustvarjalnosti na Slovenskem bo tudi tokrat dragocena informacija tako za vabljene tuje selektorje kot za domače občinstvo.


Enotni program 11. Gibanice bo v celoti izbrala 3-članska selektorska komisija v sestavi: Pia Krämer (Nemčija), Tanurovska-Kjulavkovski (Makedonija) in Maja Kalafatić (Slovenija). V uradni program, ki bo potekal v dvoranah Cankarjevega doma, Stare mestne elektrarne – Elektro Ljubljana, Plesnega Teatra Ljubljana in Španskih borcev, je lahko izbranih največ 8 predstav po izboru selektorjev.

Organizatorji bodo poskrbeli za profesionalno tehnično izvedbo izbranih predstav. Prijavitelje naprošajo, naj si v matičnih gledališčih ali uprizoritvenih prostorih v času 11. Gibanice prihranijo proste termine za morebitno izvedbo.

Prijave na 11. Gibanico, ki jih je treba poslati do 7. 10. 2022, morajo vsebovati:

Za prijavo je treba izpolniti prijavni list, ki je dostopen na spletni strani Gibanice: povezava.

Ostali pogoji za prijavo na 11. Gibanico:

Finančni pogoji:

Predstavam, izbranim v program, bodo izplačani enotni avtorski honorarji za izvajalce, koreografe in tehnično ekipo.

Producenti ali avtorji predstav, izbranih v program, bodo pisno obveščeni do 10. novembra 2022.

Dodatne informacije dobite na tel. 041 924 515 in e-naslovu kultura_org@yahoo.com (Mojca Zupanič).


Vir: http://veza.sigledal.org/prispevki/razpis-za-gibanico-bienale-slovenske-sodobne-plesne-umetnosti-2023