Mali festivali Ustvarjalnega centra Krušče

Avtor: Ustvarjalni center za umetniško raziskavo, kreacijo, rezidenco in edukacijo Krušče

Mali festivali so srečanja Ustvarjalnega centra Krušče, ki ga umetniško vodita režiser Tomi Janežič in plesalka Katja Legin. Na Kruščah se umetnost povezuje z drugimi področji skozi izkustvene delavnice, predavanja, razgovore in umetniške dogodke. Tudi letos bo na festivalih skoraj 60 tujih in domačih gostov/ij. Vse potrebne informacije so dosegljive tudi na spletni strani www.krusce.si, za prijave pa pišite na info@krusce.si.


Foto: Ustvarjalni center Krušče

Mali festivali se s pomočjo inspirativnih ljudi z različnih področij posvečajo raznolikosti pogledov, skupinskemu delu v izkustvenih delavnicah, deljenju umetnosti, ki postaja v takšnih pogojih posebna in dragocena, ter spontanemu oblikovanju začasne, nekajdnevne skupnosti. Zasnovani so kot kratki raziskovalno-edukacijski umiki in so valilnica ustvarjalnih procesov, ki ni namenjena samo tistim, ki se ukvarjajo z umetnostjo, temveč vsem, ki si želijo boljšega razumevanja sebe in drugih.

Na srečanjih bodo gostovali Nhandan Chirco (performerka), Radivoje Dinulović (arhitekt in scenograf), Jasna Djuričić (igralka), Davor Džalto (umetnik in filozof), Scott Fielding (učitelj igre) - online, Tomaž Flajs (psihoterapevt), Tullio Giraldi (profesor farmakologije in zen mojster), Tonino Griffero (filozof in profesor estetike) - online, Boris Isaković (igralec), Tomi Janežič (režiser), Katja Legin (performerka in koreografinja), Esztella Levko (igralka), Blaž Lukan (dramaturg in pesnik), Arianna Luperini (psihoanalitičarka), Marta Melucci (plesalka in Feldenkrais učiteljica), Ivan Mijačević (plesalec in glasbenik), Sreten Mokrović (igralec in praktik joge), Galeb Nikačević (novinar), Anna Nowicka (performerka in koreografinja), Bojana Robinson (koreografinja in plesalka), Stane Tomazin (igralec), Ana Vipotnik (pevka in dihalna terapevtka), Benjamin Žnidaršič (umetnik in vodja Kulturnega centra ARS VIVA) in drugi/e.

Ustvarjalni center Krušče je prostor soočanja z izzivi v ustvarjalnih procesih ter poti do novega odzivanja nanje. Ustvarjalnost razume kot kraj, kot ljudi, kot proces in kot kreacijo. Omogoča bivanje, delo, izobraževanje, oskrbo, prosti čas in pretok. Je prostor preizkušanja novega, izpraševanja meja, ustvarjanja izvirnega na podlagi poznanega brez strahu pred neuspehom.

Za udeležbo na malih festivalih niso potrebne predhodne izkušnje, posebna izobrazba ali določen poklic. Dobrodošli/e so udeleženci/ke različnih generacij, ki si želijo ustvarjalnih srečevanj z drugimi in s sabo.

Termini delavnic v avgustu:


Vir: http://veza.sigledal.org/prispevki/mali-festivali-ustvarjalnega-centra-krusce-1