Wiki na portalu SiGledal

Avtor: SiGledal/Maruša Mugerli Lavrenčič

Pomemben del spletnega portala SiGledal je tudi Wiki, spletna enciklopedija sodobnega slovenskega gledališča.


Foto: Pixabay

Na vstopni strani Wikija na portalu SiGledal je seznam posameznih kategorij, ki jih Wiki vsebuje, in sicer: Ustvarjalci, Dramatika, Zvrsti, Organiziranost, Festivali, nagrade, natečaji, Institucije, publikacije, RTV, združenja, Izobraževanje in Zgodovina.

Kategorija Ustvarjalci obsega že več kot 2100 gesel, razdeljena pa je na 23 podkategorij, na primer Avtorji, Baletniki in plesalci, Igralci in animatorji, Režiserji ... 

V kategoriji Dramatika je objavljenih več kot 1700 gesel, ki so prav tako razdeljena na podkategorije. V preostalih rubrikah lahko obiskovalci portala dostopajo do podatkov o zvrsteh, različnih organizacijah in producentih, festivalih, nagradah, natečajih, institucijah, publikacijah, združenjih, našli pa boste tudi informacije o izobraževanjih. Iskanje povsod olajšajo številne podkategorije.

Ustvarjalci portala si prizadevamo za ažurno urejanje gesel, ustvarjanje novih in dopolnjevanje že obstoječih, z nami pa soustvarjajo tudi sami ustvarjalci, producenti, raziskovalci in tudi publika. To pomeni, da lahko članek o sebi ali članek, ki ga na Wikiju pogrešaš, dopolnjuješ tudi sam. Začneš tako, da na sigledal@gmail.com zaprosiš za uporabniško ime in geslo.

Na vstopni strani Wikija je tudi rubrika Na današnji dan, ki spominja na zanimive dogodke iz zgodovine gledališča. Vabljeni k prebiranju Wikija na portalu SiGledal!


Vir: http://veza.sigledal.org/prispevki/wiki-na-portalu-sigledal-1