V Slovenskem mladinskem gledališču premiera igre TV-mreža

Avtor: STA

V Slovenskem mladinskem gledališču (SMG) bo nocoj premiera igre TV-mreža, ki jo je po filmskem scenariju Paddyja Chayefskega za oder priredil Lee Hall. Pod režijo predstave SMG se podpisuje Matjaž Pograjc. Duhovita, ostra in pronicljiva predloga danes še vedno natančno in srhljivo korespondira z medijsko in družbeno resničnostjo.


Foto: Tomo Brejc

Zgodba TV-mreže je postavljena v 70. leta minulega stoletja. Fiktivna TV-mreža se sooča s slabimi rejtingi in nezadovoljstvom delničarjev, zato odpustijo voditelja informativnega programa. Ta v oddaji najavi, da bo zaradi tega pred kamerami storil samomor, televizija pa v tem dejanju vidi ogromen potencial senzacionalistične oddaje. V predstavi gledalec v dvoplanski režiji vzporedno spremlja resničnost v ozadju televizijskega studia in tisto na ekranu. Tehnično izjemno zahtevna predstava prehaja med gledališčem in filmom.

Matija Vastl, ki igra glavni lik Howarda Bealeja, je pred premiero povedal, da je bil največji izziv prav iskanje ravnotežja med gledališko igro in igro, kot jo prenesejo bližnji posnetki kamer, da ne deluje pretirano. V številčni zasedbi so še člani igralskega ansambla SMG Ivan Peternelj, Matej Recer, Robert Prebil, Janja Majzelj/Romana Šalehar, Željko Hrs, Katarina Stegnar, Uroš Maček, Maruša Oblak ter gostje.

Razprodana premierna predstava v spodnji dvorani SMG se bo začela ob 19.30. Razprodana je tudi četrtkova predstava. TV-mreža je na sporedu še v petek in soboto ter prihodnji teden v ponedeljek in torek.


Vir: http://veza.sigledal.org/prispevki/v-slovenskem-mladinskem-gledaliscu-premiera-igre-tv-mreza