S podelitvijo nagrad zaključek 52. Tedna slovenske drame

Avtor: STA

S sklepno slovesnostjo in podelitvijo nagrad se bo drevi v Prešernovem gledališču v Kranju zaključil tradicionalni, 52. Teden slovenske drame.


Prešernovo gledališče Kranj / Foto: Boris B. Voglar

Od 27. marca so se na festivalu, ki velja za praznik slovenske dramatike, zvrstile najboljše predstave, ki so jih gledališča v lanskem letu pripravila po slovenskih dramskih predlogah in ki jih je za festival izbral dramaturg Rok Andres. Selektor, ki se mu je s tem iztekel dvoletni mandat, je v program uvrstil osem tekmovalnih in pet spremljevalnih predstav.

Na današnji sklepni slovesnosti bodo podelili nagrado Rudija Šeliga za najboljšo predstavo festivala, nagrado za poseben dosežek, igralski nagradi in nagrado občinstva. Prav tako bodo podelili nagrado Slavka Gruma za najboljše novo slovensko dramsko besedilo in nagrado za mladega dramatika.

Društvo gledaliških kritikov in teatrologov Slovenije pa bo podelilo bienalno nagrado Vladimirja Kralja za življenjsko delo in priznanje za dosežke v preteklih dveh letih. Že v uvodu v festival 27. marca je stanovske nagrade podelilo Združenje dramskih umetnikov Slovenije.

Festival je tudi letos obogatil dodaten program s širokim naborom različnih dogodkov. Med drugim so v Kranju pripravili tradicionalni Dan nominirancev, s strokovnjaki razpravljali o stanju slovenske dramatike in njeni prihodnosti ter se znova osredotočili tudi na promocijo slovenske dramatike v tujini.


Vir: http://veza.sigledal.org/prispevki/s-podelitvijo-nagrad-zakljucek-52-tedna-slovenske-drame