Z Razcufanimi zgodbami začetek 14. festivala Bobri

Avtor: STA

S premiero gledališke-pripovedovalske predstave Razcufane zgodbe se bo danes ob 17. uri začel 14. festival Bobri. V ospredju letošnjih Bobrov sta pripovedovanje in ilustracija, kar sovpada tudi s Pripovedovalskim festivalom in bienalom ilustracij, ki se zaključujeta v teh dneh.


Foto: Jaka Varmuž

V okviru 14. ljubljanskega festivala Bobri bo vse do 9. aprila brezplačno na voljo pestra izbira razstav, filmov, gledaliških in plesnih predstav, pripovedovanj ter delavnic in vodenih dejavnosti. Že sedmo leto so Bobri na potepu v Domžalah in Sežani.

Razcufane zgodbe po besedilu Petra Svetine v koprodukciji Slovenskega mladinskega gledališča in Zavoda Divja misel - Vodnikove domačije Šiška si bo mogoče ogledati v zgornji dvorani Slovenskega mladinskega gledališča. V petek je že bila predpremiera predstave, na ogled pa bo tudi v nedeljo ob 11. uri.

V Razcufanih zgodbah igrajo in pripovedujejo Daša Doberšek, Blaž Šef, Stane Tomazin ter gostje Lina Akif in Pantaloons, režiserka je bila Maruša Kink. Predstavi bodo sledile ustvarjalne delavnice z mentoricami iz javnega zavoda Mala ulica.

Letošnji Bobri se bodo o sklenili z novo koprodukcijo Mišja glasbena hiša, kjer bosta prikazana dva animirana filma animatorja Timona Ledra iz zavoda Dagiba, ki je skupaj s Slovenskim mladinskim gledališčem, Invido in Zavodom Godibodi koproducent predstave. 


Vir: http://veza.sigledal.org/prispevki/z-razcufanimi-zgodbami-zacetek-14-festivala-bobri