V Celju se bodo nocoj sklenili 30. Dnevi komedije

Avtor: STA

V Gledališču Celje se bodo nocoj s podelitvijo nagrad, med drugim za žlahtno predstavo, režiserja in komedijanta, ter festivalsko poslastico Tadeja Toša Spet Toš sklenili 30. Dnevi komedije. V desetih festivalskih dneh se je na celjskem odru zvrstilo devet najboljših komedijskih uprizoritev preteklih dveh sezon.


Na prireditvi bodo nagrade za žlahtno predstavo, žlahtnega režiserja ter žlahtnega komedijanta in komedijantko podelili po izboru žirije, ki jo sestavljajo prevajalka Tina Mahkota, dramaturginja in kritičarka Kaja Novosel ter gledališki režiser Peter Petkovšek.

Festival se je letos začel 15. marca s predstavo Bodi gledališče! Branka Završana in ansambla v izvedbi celjskih gledališčnikov. Pozneje so se zvrstile predstave po izboru selektorice Tatjane Doma.

Na ogled so bile še satirična drama Nova rasa v izvedbi SNG Drama Ljubljana, slovenska glasbena komedija Čudovita, ki je koprodukcija Slovenskega stalnega gledališča Trst in SiTi Teatra BTC, grenko-sladka komedija Paloma, ki je koprodukcija Slovenskega mladinskega gledališča (SMG), AGRFT in KUD Krik, satirična igra Pojedina pri Trimalhionu v izvedbi SMG, absurdno tragična komedija Pošta v izvedbi Drame SNG Maribor, francoska črna komedija Škorpijon v izvedbi ljubljanske Drame, komedija Slamnik Mestnega gledališča ljubljanskega ter lepa povest iz stare zgodovine Kozlovska sodba v Višnji Gori v izvedbi Gledališča Celje.

Lani je bila za žlahtno komedijo po izboru žirije razglašena igra Popolni tujci Tamare Damjanović. Predstava občinstva pa je bila igra Tutošomato Iztoka Mlakarja.


Vir: http://veza.sigledal.org/prispevki/v-celju-se-bodo-nocoj-sklenili-30-dnevi-komedije