Gledališče Celje odprtje 30. Dnevov komedije prestavilo na sredo

Avtor: STA

Gledališče Celje je odprtje 30. Dnevov komedije z danes preložilo na sredo, saj so morali zaradi bolezni v ansamblu odpovedati današnjo otvoritveno predstavo Bodi gledališče! Branka Završana in ansambla v izvedbi celjskih gledališčnikov. V sredo bo festival odprla predstava Nova rasa Matjaža Zupančiča v izvedbi SNG Drama Ljubljana.


Kot so še sporočili iz Gledališče Celje, bodo o nadomestnem terminu predstave Bodi gledališče! obvestili v najkrajšem možnem času. V tekmovalni program letošnjega festivala je dramaturginja Gledališča Celje Tatjana Doma uvrstila devet predstav.

Dnevi komedije se bodo sklenili 26. marca s podelitvijo nagrad in festivalsko poslastico Spet Toš. Žirija 30. Dnevov komedije, ki jo sestavljajo prevajalka Tina Mahkota, dramaturginja in kritičarka Kaja Novosel ter gledališki režiser Peter Petkovšek, bo podelila nagrade za žlahtno predstavo ter za žlahtnega režiserja, komedijantko in komedijanta. Prav tako bo občinstvo tudi na letošnjem festivalu vsak večer izbralo komedijantko ali komedijanta večera ter glasovalo za najboljšo komedijo festivala. 


Vir: http://veza.sigledal.org/prispevki/gledalisce-celje-odprtje-30-dnevov-komedije-prestavilo-na-sredo