Ljubljana je lahko srečna, ker ima Mlade leve

Avtor: Lena Gregorčič, SiGledal

Minuli večer smo v Stari elektrarni spremljali Bezjakovega Invalida, ki mu je sledila predstava Art of laughter. Kako sta se dogodka odvila, si preberite v spodnjih replikah.


S kakšnimi občutki zapuščate dvorano po predstavi Invalid?

Jasmina Slamnik: "Predstava se mi je zdela fantastična. Poudarek je na telesu, na zmožnosti telesa. Zanimivo je opazovati, kako lahko Bezjak izrazi prvotni gib tudi takrat, ko je popolnoma zavezan."

Katarina Mavec: "Meni je bila predstava zelo zelo zelo všeč, že prejšnje Bezjakove predstave so mi bile všeč. Presenetilo in navdušilo me je, koliko vztrajnosti je vloženo v predstavo. Na koncu sem ugotovila, da imava istega ortopeda, tako da sem dobila malo upanja. Tudi sama imam namreč težave z levim kolenom."

Anonimna obiskovalka: "Bilo je … presenetljivo in presunljivo hkrati. Odlično! In koliko vztrajnosti!"


Invalidu je sledila predstava Art of laughter belgijskega igralca Josa Houbena. Kot lahko sklepate iz naslova – smejali smo se, in to v ogromnih količinah.

Kako se počutite na festivalu Mladi levi? Kot obiskovalca sem vas srečala že na kar nekaj predstavah.

Houben: Popolnoma podpiram in obožujem ta festival, Nevenka Koprivšek je tudi moja prijateljica in jo zelo cenim. Mislim, da so Mladi levi zasloveli kot zelo dober festival tudi po Evropi. Všeč mi je, ker festival nudi veliko izbiro različnih predstav. Ljubljana je lahko srečna, ker ima Mlade leve.

Nocoj ste nas pošteno nasmejali. Koliko pa se smejete v zasebnem življenju?

Houben:
Profesionalno se ukvarjam s smehom. Sam se sicer velikokrat nasmejem, vendar me gledališče in film zelo težko spravita "v smeh".

 

Vir: http://veza.sigledal.org/prispevki/ljubljana-je-lahko-srecna-ker-ima-mlade-leve