V CD cirkuška predstava Jelen v žarometih

Avtor: STA

V Cankarjevem domu bo drevi v sklopu abonmaja Veličastnih 7 na sporedu cirkuška predstava Jelen v žarometih. Predstava francoske cirkuške skupine Cirkus Le Roux pripoveduje zgodbo o nenavadni družini, ki živi nekje na robu gozda, kjer je mogoče prav vse. Cirkuška predstava je primerna za otroke od 5. leta dalje.


Foto: Arhiv CD

Jelen v žarometih je predstava vrtoglavega in spreminjajočega se ritma, izredno zabavna in neverjetno hitra, obenem pa tudi nežna in uglajena. V njej so vključene akrobatske spretnosti, komika ter glasba iz 60. in 70. let 20. stoletja. Predstava je cirkuška bomba. Paša za oči, telo in duha, so zapisali v Cankarjevem domu.

V nenavadni družini, kjer se kotalkajo po mizi, hodijo po rokah in po vrvi, umre gospodična Betty, zato se njeni trije čudaški otroci za pripravo pogreba zberejo v podeželskem družinskem domu. Tam pa se pojavi skrivnostni neznanec, ki v dogodek vnese nemir in povzroči nori cirkuški mehanizem.

Cirkuška skupina Cirkus Le Roux je nastala leta 2014, od tedaj pa žanje izredne uspehe. Skupina sodi v t.i. sodobni cirkus, ki je v zadnjem desetletju po Evropi doživel ogromen razcvet. V sodobnem cirkusu ni živali, nastopajo le odlično izšolani umetniki, ki obvladajo cirkuške discipline, gledališko igro, klovnovstvo, petje in ples.

Ponovitve cirkuške predstave bodo 29., 30. in 31. decembra.


Vir: http://veza.sigledal.org/prispevki/v-cd-cirkuska-predstava-jelen-v-zarometih