Janez Janša na Reki

Avtor: Maska

Novonastali festival ZOOM, ki ga na Reki organizira Drugo more, se loteva odprtih festivalskih oblik, različnih žanrov in estetik.


foto Arhiv Maske

Združuje lokalne specifike s kakovostnim mednarodnim umetniškim programom. Organizatorje zanimajo umetniški diskurzi, ki se ne zapirajo in zamejujejo v znane kategorije, ki z raznovrstnostjo odpirajo prostor, pogled, preverjajo stališča. Zato ne preseneča, da ob svoji prvi izdaji predstavljajo Janeza Janšo, avtorja, ki prihaja iz njihovega okolja, deluje v mednarodnem prostoru in s svojim delom prestavlja meje ustaljenega, pri čemer preizprašuje zgodovinske scenske mite in v središče postavlja prezrta vprašanja sodobne družbe. Janez Janša in Maska se bosta predstavila s tremi projekti:

- 30. 8. 2010 ob 20.00 predstava ŽIVLJENJE (V NASTAJANJU), otvoritev festivala, MMSU, Dolac 1, razstava predstave bo na ogled do 4. 9. 2010

- 2. 9. 2010 ob 19.30 PUPILIJA, PAPA PUPILO PA PUPILČKI – REKONSTRUKCIJA, atrij HKD, otvoritev konference Perfromance Studies International

- 3. 9. 2010 ob 20.30 SLOVENSKO NARODNO GLEDALIŠČE, HKD na Sušaku, Strossmayerova 1

- Od 2. do 4. 9. bo na Reki potekala tudi mednarodna konferenca PERFORMANCE STUDIES international#15 follow up, ki se je bodo udeležili vodilni, najbolj prepoznavni teatrologi na svetu.

- 3. 9. 2010 bo predavanje Bojane Kunst: Afekcija, izguba moči in bližina teorije: dajanje priložnosti performansu

Vir: http://veza.sigledal.org/prispevki/janez-jan%C5%A1a-na-reki