Letos navkljub epidemiji silvestrske predstave

Avtor: STA

Tudi letos bodo večje gledališke hiše in druge kulturne ustanove po Sloveniji na silvestrovo ponudile predstave oz. silvestrski program. V nasprotju z lanskim letom, ko je bilo zaradi pandemije vse preseljeno v virtualni svet, bo letos ob uvedenih epidemioloških ukrepih mogoč tudi obisk prireditev v živo. Zaenkrat so vstopnice za vse še na voljo.


Foto: Pixabay

Pester umetniški program za silvestrski večer tudi letos pripravljajo v Cankarjevem domu (CD). Na največjem odru, v Gallusovi dvorani, bodo ob 20. uri gostili francosko skupino Cirque Le Roux s cirkuško predstavo Jelen v žarometih. Vstopnice za predstavo so, sodeč po spletni blagajni, še na voljo.

V Linhartovi dvorani bo ob 17. uri na sporedu silvestrski družinski koncert Katalene Enci benci Katalenci s pozdravom dedka Mraza, v Klubu CD pa ob 20. uri večer šansonov z Vito Mavrič in kvartetom Jake Puciharja. Ljubitelji filma pa si bodo lahko ob isti uri v Kosovelovi dvorani ogledali svež film nemške režiserke Marie Schrader Pravi moški, ki je prejel nagrado Berlinala za najboljšo žensko vlogo. Vstopnice za vse prireditve so zaenkrat še na voljo.

V SNG Opera in balet Ljubljana bodo na zadnji dan v letu ponudili Mozartovo Čarobno piščal pod taktirko Marka Hribernika in v režiji Jaše Kocelija. Nekaj vstopnic za predstavo, ki bo na sporedu ob 18. uri, je še na voljo, je razvidno iz podatkov spletne blagajne.

V ljubljanski Drami bodo ob 20. uri na Velikem odru uprizorili predstavo Nova rasa avtorja in režiserja Matjaža Zupančiča, v Mali Drami pa bo dvakrat - ob 19. in 21. uri - na sporedu monodrama Duncana Macmillana Vse sijajne stvari v režiji Nataše Barbare Gračner z igralcem Urošem Fürstom. Vstopnice za vse predstave so še na voljo.

V Mestnem gledališčem ljubljanskem (MGL) bo ob 19.30 na Velikem odru na ogled družinska drama Tih vdih avtorja in režiserja Nejca Gazvode, na Mali sceni pa ob 20. uri avtorski projekt Vse to sem videla, ko sem letela mimo mladega igralca Matica Lukšiča. V MGL so letos uvedli posebno politiko prodaje vstopnic. Te so na voljo samo na blagajni MGL. Kot so povedali, je še kar nekaj prostih vstopnic za obe predstavi.

V Šentjakobskem gledališču bodo ob 19. uri uprizorili komedijo Kena Ludwiga Ljubezen, strast in grdi puloverji v režiji Jaše Jamnika. Vstopnice so še na voljo, so povedali. V Siti teatru bo ob 19.30 na ogled stand-up komedija Perice Jerkovića in kantavtorja Roberta Petana Zbogom korona, mi gremo na dopust. Vstopnice je zaenkrat še mogoče kupiti. V Španskih borcih bodo gostili Špas teater s komedijo Jurija Zrneca Avdicija, vstopnice za oba termina - ob 18. uri in 20.30 so še na voljo.

Štajerska prestolnica bo v veliki dvorani SNG Maribor ob 17. uri ponudila Verdijevo opero La traviata pod taktirko Gianluce Martinenghija, v mariborski Drami pa bo 18. uri na sporedu predstava Erika Gedeona Večno mladi v režiji Sandyja Lopičića. Za obe predstavi je na voljo še precej mest. Te so na voljo tudi za predstavo v celjskem gledališču - komedijo Floriana Zellerja Laž v režiji Jerneja Kobala.

Na Gorenjskem bodo silvestrsko predstavo ponudili v Prešernovem gledališču Kranj, kjer bo na ogled dramski omnibus Monologi s kavča, ki združuje monologe osmih slovenskih dramatičark in dramatikov. Kot so potrdili v gledališču, so vstopnice še na voljo. Špas teater pa bo v Kulturnem domu Mengeš ponudil predstavo Tine Gorenjak Večno samska. Za oba termina - ob 18. uri in 20.30 je še nekaj prostih vstopnic.

Na Primorskem bodo ljubitelji gledališča prišli na svoj račun v SNG Nova Gorica, kjer bo na sporedu 100. ponovitev predstave Realisti v režiji Jureta Karasa. Vstopnice so še naprodaj. Avditorij Portorož bo ob 19.30 gostil komika Tadeja Toša s Silvestrskim (na)valom, za kar je še na voljo nekaj vstopnic, v gledališču Koper pa bodo ponudili koncert Tea Collorija in Momenta Cigano z gostjo KitKat - Katjo Štajner. Vstopnice so prav tako še na voljo.

Silvestrovo bo mogoče praznovati tudi po nekaterih slovenskih kinodvoranah. V Kinodvoru bodo ponudili dve filmski projekciji. Ob 18. uri si bo mogoče film Francoska depeša v režiji Wesa Andersona, ob 21. uri pa film Pedra Almodovarja Vzporedni materi. Vstopnice so že v prodaji. V Slovenski kinoteki pa bodo predvajali film iranskega režiserja Abbasa Kiarostamija 24 slik.


Vir: http://veza.sigledal.org/prispevki/letos-navkljub-epidemiji-silvestrske-predstave