Več kot trije kontinenti v treh dneh. Že od 0 EUR

Avtor: Katja Čičigoj in Pia Brezavšček

Potovalna agencija Arena vas za uvod vabi na nepozabno festivalsko doživetje:


1.dan (20.8.2010): STARA ELEKTRARNA – VSEPOVSOD – PLOŠČAD SEM – * Z DOPLAČILOM: KAIRO
Zbirno mesto pred Staro elektrarno. Od tam se bomo skriti v tovornem vagonu (kakšna pustolovščina!) popeljali po poti Migrantov: Od Čila preko Malezije do Ekvadorja nas pospremi prekaljena vodička Anita. Po povratku in obilnem kosilu si Na polju v njeni družbi privoščimo prebavljanje in si temeljito oddahnemo. Zvečer prosto za noro zabavo.

*S tistimi, ki ste si zaželeli in že prej za to poskrbeli se bomo vkrcali na letalo in poleteli orientu naproti, kjer nas čakajo magična doživetja nočnega Kaira, mesta 5000 mošej in prelepih melodij muezinskih klicev k molitvi.  

2.dan (21.8.2010): PLOŠČAD SEM - KAIRO
Po osvežitvi in hotelskem zajtrku nas Jasmina vodi po skritih kotih okrogle mize Med lepim in uporabnim. Takoj potem vkrcanje na letalo (vključuje topel obrok), s katerim pristanemo v središču bleščečega Kaira , kjer se pridružimo ostalemu delu skupine. Tam se skupaj z vodičko Saško podamo v eno izmed najlepših mošej, kjer nas bosta pričakala muezina Mansour in Hussein ter nam ob tradicionalnem čaju na lastni izkušnji razložila, kakšno je življenje teh predanih klicateljev k molitvi. Prosto za kosilo. Osveženi se podamo novim dogodivščinam naproti, po katerih nas vodijo izkušene vodičke, ki že vrsto let živijo v Kairu: Katja, Jasmina in Jasna. Vsaka pozna posebno zgodbo o blišču in bedi mesta,  po osebnih željah se odločite, kateri to popoldne sledite. Prijeten, doživetij, zgodb in vtisov poln dan bomo zaključili v hotelskem baru, kjer nas bodo v spanec v mehkih posteljah v orientalskem slogu potopili muzeinski napevi v pričakovanju novih dogodivščin.

3.dan (22.8.2010): KAIRO – OKLAHOMA – NEMČIJA -  ISTANBUL – LJUBLJANA
Čudovito pester dan nas čaka. Po zgodnjem zajtrku nas osebna letala odpeljejo na potovanje v času, v Oklahomo, kjer nam je z izdatno pomočjo prevajalk Nike in Lene omogočen ogled spektakularnega filma Kickboxer. Po kosilu v predmestju Hamburga, ki nam ga postreže Nina, z letalom kar zdrsnemo na bazarje Istanbula, kjer nas bo Dirk postregel s tradicionalnim arabskim čajem. Tam v orientalski opravi na nas že čakata Andreja in Kaja, s katerima bomo prebedeli našo zadnjo skupno čarobno Arabsko noč, ki nas bo na čudežni preprogi popeljala od nemškega predmestja do puščave, Istambula in nazaj. Večkrat zapored. Prihod domov (pred Mini teater) v poznih nočnih urah.

Za nomadske duše, vedno lačne potovanj in eksotike, smo  pripravili posebno poslastico: v družbi kleptomanke Simone in osvobojenega Srečka se boste lahko odpravili na adrenalinsko vožnjo v raziskovanju vseh prog ljubljanskega mestnega prometa. Na vsaki postaji za prazne žepe še svojevrstni book-shopping.
Ne zamudite tega izjemnega doživetja! Eksotika, orient, čar velemesta, zelenje in še enkrat eksotika. Prijave - glavni uradnici Pia in Katja, email: potovanje@arena.si. Pohitite, število mest je omejeno! Naše brošure lahko najdete na vseh mestih Mladih levov.

***

ARENA je festivalski časopis Mladih levov, ki ga ustvarjajo mladi pisci, predvsem udeleženci Maskinega Seminarja sodobnih scenskih umetnosti že vrsto let.

Arena je nastala na pobudo zavoda Bunker v sodelovanju s Seminarjem sodobnih scenskih umetnosti pri Maski, zavodu za založniško, kulturno in producentsko dejavnost. Sodelovanje smo v letu 2010 razširili tudi na spletni portal slovenskega gledališča SiGledal, ki bo z objavami tekstov poskrbel za dodatno in okrepljeno poročanje.

Arena je eksperimentalna platforma, ki presega žanrske okvirje klasičnega pisanja in vzpostavlja teren za poigravanje z novostmi in preizkušanje ustvarjalnega duha svojih piscev. Je samoorganizirana, kolektivna enota, v kateri velja glas enakopravnosti in transparentnosti.
Povezava: Arena 2010 - Festivalski časopis mladih levov

 


Vir: http://veza.sigledal.org/prispevki/ve%C4%8D-kot-trije-kontinenti-v-treh-dneh-%C5%BEe-od-0-eur