Mednarodno tekmovanje novoglasbenega gledališča Choregie aka Choregie 2011

Avtor: Choregie

Choregie – Novoglasbeno gledališče pod umetniškim vodstvom Karmine Šilec kot organizator mednarodnega festivala novoglasbenega gledališča CHOREGIE aka CHOREGIE vabi k sodelovanju predstave, ki v svet glasbe in gledališča vnašajo svežino, prepričljivost, intenzivnost doživljanja in komunikacije, da se predstavijo na tekmovanju za najboljšo predstavo na področju novoglasbenega gledališča.


Na tekmovanju lahko sodelujejo predstave, ki so bile profesionalno predstavljene kjerkoli po svetu od januarja 2009 dalje. Predstave lahko prijavi producent, režiser, izvajalec ali založnik.

S pojmom »novoglasbeno gledališče« so mišljene predstave, ki predstavljajo nov razvoj v umetnostni obliki glasbenega gledališča takrat, ko to ni opera, opereta ali muzikal. Ta nov razvoj je lahko pokazan v partituri, libretu ali uprizoritvi.

Vse prijave morajo biti poslane po navadni pošti najkasneje do 15. novembra 2010.

Vsi izvajalci in sodelujoči pri projektu se morajo strinjati s prijavo predstave na tekmovanje. zbor predstav bo obravnavala mednarodna žirija.

Nagrajene predstave bodo povabljene k predstavitvi na mednarodnem festivalu novoglasbenega gledališča CHOREGIE aka CHOREGIE junija 2011. Izvajalci nagrajenih predstav bodo povabljeni, da svoje delo v obliki predavanja/demonstracije z  zvočnimi in video izvlečki predstavijo na festivalu CHOREGIE aka CHOREGIE junija 2011. Določene predstave bodo povabljene k sodelovanju kot uradne festivalske predstave festivala CHOREGIE aka CHOREGIE 2011.

Pogoji sodelovanja:
•    Za sodelovanje na tekmovanju je obvezna izpolnjena in podpisana prijavnica, poslana po pošti skupaj z vsem zahtevanim materialom najkasneje do 15. novembra 2010
•    Zahtevan material mora biti poslan po navadni pošti (ne preko elektronske pošte)
•    Za prijavo uporabite angleški ali slovenski jezik

Vsi izvajalci jamčijo, da bodo prisotni na festivalu in bodo sodelovali na vseh predstavah in razpravah v okviru festivala (okrogle mize).

Prijavnica


Vir: http://veza.sigledal.org/prispevki/mednarodno-tekmovanje-novoglasbenega-gledali%C5%A1%C4%8Da-choregie-aka-choregie-2011