S podelitvijo nagrad se na Jesenicah zaključujejo 34. Čufarjevi dnevi

Avtor: STA

S podelitvijo nagrade in plaket Toneta Čufarja se bodo drevi na Jesenicah zaključili 34. Čufarjevi dnevi. Pred sklepno slovesnostjo bo ob 19.30 na sporedu še predstavitev biografije Milene Zupančič, ki je del spremljevalnega programa, medtem ko je ena izmed predstav odpadla. Na festivalu ljubiteljskih gledališč je bilo tako na ogled pet predstav.


Foto: Pixabay

Prejemnike Čufarjevih nagrad in plaket bo izbrala žirija, ki jo sestavljajo igralec in režiser Iztok Valič, direktorica Slovenskega gledališkega inštituta Mojca Jan Zoran ter igralka Alida Bevk. Žirija bo izbirala med petimi nastopajočimi predstavami, medtem ko je selektor Jakob J. Kenda za festival izbral šest predstav.

Zaradi covida-19 je odpadla festivalska uprizoritev komedije Johna Chapmana in Michaela Pertweeja Vohuni v izvedbi Prosvetnega društva Štandrež. So pa organizatorji festivala v Gledališču Toneta Čufarja Jesenice letos kljub epidemiološki situaciji uspeli izpeljati preostali program festivala, ki se je tradicionalno začel 14. novembra, na rojstni dan pisatelja, po katerem gledališče in festival nosita ime.

Na ogled so bile Partljičeva komedija Čaj za dve v izvedbi Kulturno-umetniškega društva Zarja Trnovlje - Celje, črna komedija Romana Sikore Izpoved mazohista v izvedbi gledališke skupine Žaba gledališče Prosvetnega društva Vrhovo, drama Augusta Strindberga Pelikan v izvedbi Šentjakobskega gledališča Ljubljana, komična drama Janusza Glowackija Antigona v New Yorku v izvedbi Loškega odra in komična drama Fetiš na puter, ki jo je ustvarilo domače Gledališča Toneta Čufarja Jesenice.

V spremljevalnem programu festivala pa so potekali literarni večer pod skupnim naslovom Igralci ustvarjalci. Predstavili so potopise Jakoba J. Kende in pisateljske podvige igralcev Mance Bertoncelj, Damijana Perneta ter Elizabete Žnidaršič Stefanciosa, drevi pa bodo predstavili še biografijo Milene Zupančič Kot bi Luna padla na Zemljo.


Vir: http://veza.sigledal.org/prispevki/s-podelitvijo-nagrad-se-na-jesenicah-zakljucujejo-34-cufarjevi-dnevi