Kulturni bazar v regiji

Avtor: SiGledal

15. novembra 2021 bo v prostorih SNG Maribor in organizaciji Ministrstva za kulturo RS, Ministrstva za izobraževanje, znanost in šport RS ter Zavoda RS za šolstvo v sodelovanju z Mestno občino Maribor potekalo strokovno usposabljanje Kulturni bazar v regiji.


Foto: Saša Huzjak

Na enodnevnem strokovnem uspodabljanju bo v ospredju načrt razvojno-kulturne umetnostne vzgoje v vzgojno-izobraževalnih zavodih, kulturnih ustanovah in lokalnih skupnostih podravske, pomurske in koroške regije ter prepoznavanju prednosti, ki jih prinašajo inovativno snovanje, sodelovanje in partnersko povezovanje vseh treh deležnikov. Poleg različnih teoretičnih in praktičnih spoznanj strokovnjakov, bodo udeleženci spoznali tudi glavne prostore mariborske kulture. 

Dogajanje bo potekalo v SNG Maribor in drugih pomembnih kulturnih prizoriščih v mestu, plenarna govornica pa bo dr. filozofskih znanosti Karolina Babič. Dogajanje bo sklenila predstava Smrt v Benetkah v koreografiji Valentine Turcu in izvedbi Baleta SNG Maribor. Prav tako bo urejen razstavni prostor, na katerem se bodo predstavljala vsa področja KUV z avdio-vizualnimi gradivi, tiskovinami in dodatnimi informacijami.

Kulturni bazar je namenjen vsem, ki jim tovrstna znanja omogočajo ovrednotenje pomembnosti KUV, ter ostalim umetnikom, delavcem v kulturi, izobraževanju ali ostalih družbenih dejavnostih, tudi študentom. Njegov namen je zagotavljanje večje dostopnosti kakovostnega usposabljanja na področju KUV v regiji in predstavitev ponudbe s poudarkom na partnerskem povezovanju in sodelovanju različnih organizacij na posameznih ravneh družbe.

Več o programu bazarja je na voljo na povezavi.


Vir: http://veza.sigledal.org/prispevki/kulturni-bazar-v-regiji