Oder360 - družabni dogodek v navidezni resničnosti v Španskih borcih

Avtor: SiGledal

Med 8. in 10. novembrom 2021 bodo v Centru kulture Španski borci pod okriljem projekta Oder360 na sporedu predstave Lepa kot slika Simone Semenič, Tobelija Rosane Hribar in Modro črnilo Enye Belak. Gre za prvi sklop predstav, ki so bile izbrane na razpisu zavoda EN-KNAP v sodelovanju s Centrom za kreativnost, pri Muzeju za arhitekturo in oblikovanje.


Center kulture Španski borci vabi na prvi sklop predstav v navidezni resničnosti pod okriljem projekta Oder360, v katerem se bodo predstavile tri avtorice z deli, ki so bila izbrana na razpisu zavoda EN-KNAP v sodelovanju s Centrom za kreativnost, pri Muzeju za arhitekturo in oblikovanje, in sicer Lepa kot slika Simone Semenič, Tobelija Rosane Hribar in Modro črnilo Enye Belak. Ob vsaki ponovitvi predstave sledi kratka predstavitev tehnologije in njenih značilnosti, pogovorov z idejnim vodjem projekta Iztokom Kovačem in avtoricami posameznih predstav.

 Projekt Oder360 so v Zavodu EN-KNAP začeli razvijati v času zaprtja gledališč pomeni vzpostavitev novega tipa produkcije predstav v 360° okolju in predstavitev v obliki družabnega dogodka - vodenega ogleda predstav z VR očali.

Izkušnja ogleda predstave v 360° okolju ponuja gledalcu perspektivo pogleda iz središča odra in tako razbija klasično gledališko formo, kjer je pogled usmerjen zgolj preko četrte odrske stene. Smer pogleda brez varnega zavetja okvirja proscenija, ekrana ali platna, postane v 360° okolju izbira posameznika. S tem vsakemu gledalcu omogočamo, da si sam zrežira pogled na ponujeno predstavo.

Na dogodku je vsak obiskovalec opremljen s svojim kompletom VR očal, slušalk in vrtljivim sedežem.


Vir: http://veza.sigledal.org/prispevki/oder360-druzabni-dogodek-v-navidezni-resnicnosti-v-spanskih-borcih