Nova sezona Intimnega odra s tremi premierami in herojskim maratonom

Avtor: STA

Kulturno-umetniško društvo Moment napoveduje sedmo sezono Intimnega odra, ki prinaša tri nove uprizoritve kot tudi program za otroke, vrsto gostovanj in herojski maraton. Dogajanje se bo pričelo ta teden, prva premiera pa bo plesni koncert Nedoločena frekvenca prihodnji teden v Amfiteatru II. gimnazije Maribor.


Foto: Andi Bandić

Novo sezono Intimnega odra pričenjajo v četrtek s produkcijo ŠtudenTeatra Več nas bo, prej bo te igre konec? ter nadaljujejo z uspešnico Heroj 2.0 - Predstava vseh predstav Uroša Kaurina in Vita Weisa ter NOise cirkusom kolektiva Mismo Nismo iz Ljubljane.

Prva premiera je na sporedu 30. oktobra. Plesni koncert Nedoločena frekvenca je aktualna koprodukcija mreže Pan-Adria in delo mednarodne koreografsko-plesne zasedbe Milana Tomašika, Charlieja Brittaina in Endija Schrotterja ter Slovenskega tolkalnega projekta.

Zasnova projekta, ki ga izvajajo trije plesalci in štirje tolkalci, je nastala iz spraševanja o pomenu spomina v sedanjem trenutku in se vrti okoli verižnega učinka, ki ga imajo celo dozdevno manj pomembne izkušnje na našo identiteto.

V nastajanju sta še dve novi predstavi. Prva je Godzilla Tribute Band, punkerska predstava mešanih odrskih žanrov z ansamblom, združenim zato, da spremeni svet. Druga je Počasi čas po času, projekt mlade ekipe sredi tehnološkega smetišča, ki razmišlja o tem, kako bi tehnologija iskala smisel brez ljudi. Slednja nastaja v koprodukciji s konS - Platformo za sodobno raziskovalno umetnost in Mladinskim kulturnim centrom (MKC) Maribor.

Sezona 2021/22 prinaša tudi ponovitve predstav, ki so premierno nastale v zaradi epidemioloških razmer praznih dvoranah lanske sezone. Med njimi sta intimna pripovedovalska epopeja Kako smo prišli do sem? in radikalno nežen ceremonial Jubilej, ki sta nastala v sodelovanju z Gledališčem Glej.

Ohranjajo bogat program gostovanj, med drugim načrtujejo svežo epizodo tehnoburleske Tatovi podob in zmagovalno predstavo 11. bienala lutkovnih ustvarjalcev Slovenije Biti Don Kihot Matije Solceta.

Novembra bodo gostili mednarodnega vrhunskega lutkarja Ariela Dorona, ki bo z mojstrsko delavnico napovedal prihajajoč projekt v letu 2022 in odprl izobraževalni laboratorij, ki so si ga zamislili kot serijo mentorskih programov, laboratorijskega dela in delavnic.

Novost je, da dva sobotna popoldneva na mesec namenjajo otroškim predstavam. Program "mini oder GT22" pripravljajo z Zavodom Razvoj in drugimi organizacijami znotraj skupnosti GT22. Zaenkrat načrtujejo uprizoritve Čuk na palici, Na Luno z Zvitorepcem, Trdonjo in Lakotnikom, Kozlovska sodba ter Razburljivo življenje čebel.

Spomladi 2022 načrtujejo izvedbo projekta Trigger, vsakoletne partnerske platforme za mednarodno promocijo in krepitev veščin slovenske neodvisne uprizoritvene produkcije. Za začetek poletja pa napovedujejo izid "herojskega videospota" in uprizoritev vseh treh delov herojske sage v enem večeru z druženjem in glasbo, ki so ga poimenovali Heroj maraton.


Vir: http://veza.sigledal.org/prispevki/nova-sezona-intimnega-odra-s-tremi-premierami-in-herojskim-maratonom