Predstava Naše nasilje in vaše nasilje gostuje v Litvi

Avtor: STA

Predstava Naše nasilje in vaše nasilje v režiji Oliverja Frljića in koprodukciji Slovenskega mladinskega gledališča (SMG) gostuje v Vilni na festivalu Sirenos, ki ga organizira Litovsko narodno gledališče, so sporočili iz SMG.


Foto: Wiener Festwochen © Alexi Pelekanos

Predstava Naše nasilje in vaše nasilje, ki se ukvarja z migrantsko krizo, nasiljem Evrope nad preostankom sveta ter odnosi med Zahodom in državami globalnega Juga, je sprožila ostre javne polemike, napade in proteste. Mladinsko bo na festivalu Sirenos gostovalo že drugič; leta 2012 so se predstavili s Frljićevo predstavo Preklet naj bo izdajalec svoje domovine!.

Uprizoritev, nastalo v koprodukciji gledališč SMG, HAU Hebbel am Ufer iz Berlina in HNK Ivana pl. Zajca z Reke ter festivalov Wiener Festwochen, Kunstfest Weimar in Zürcher Theater Spektakel, regionalni koproducent pa je bil MESS Sarajevo, so že odigrali pri navedenih koproducentih.

Gostovala je še na drugih pomembnih evropskih festivalih (med njimi so Festival novih dramaturgij v Bydgoszczu, Temps d'Image v Cluju, KRASS Kultur Crash Festival hamburškega Kampnagla, Divadelni svet v Brnu, Focus Now Zone K v Milanu) ter po vseh državah nekdanje Jugoslavije, z navdušenjem pa so jo sprejeli tudi na kolumbijskem Iberoameriškem gledališkem festivalu v Bogoti, so še spomnili v SMG.

Sicer so z gledališča sporočili, da bodo s predstavo Gejm v režiji Žige Divjaka 17. oktobra gostovali na festivalu Zoom na Reki, razveselili pa so se tudi novice, da jim je strokovna žirija na prvem mednarodnem spletnem festivalu gledaliških predstav Sturm und Drang, ki je potekal septembra, za predstavo Odilo. Zatemnitev. Oratorij. v režiji Dragana Živadinova, nastalo v koprodukciji s Kinom Šiška, podelila nagradi za najboljšo uprizoritev in režijo.


Vir: http://veza.sigledal.org/prispevki/predstava-nase-nasilje-in-vase-nasilje-gostuje-v-litvi