Psihodramski skupini 2021/2022 v okviru Ustvarjalnega centra Krušče

Avtor: Ustvarjalni center za umetniško raziskavo, kreacijo, rezidenco in edukacijo Krušče

Na Kruščah bosta v sezoni 2021/2022 organizirani redni mesečni psihodramski skupini, ena pod vodstvom Vladimirja Miloševića in Tomija Janežiča ter druga pod vodstvom Tomija Janežiča.


Psihodrama je po vsem svetu znana in v stroki uveljavljena akcijska skupinska psihoterapevtska metoda, ki jo je razvil Jacob Levy Moreno. Psihiater dr. Vladimir Milošević (ECP) je izredno izkušen ter mednarodno uveljavljen psihodramski psihoterapevt, edukator in supervizor, ki v ustvarjalnem centru na Kruščah od leta 2008 vodi odlično sprejete delavnice in skupine psihodrame, režiser Tomi Janežič (ECP) pa je univerzitetni profesor in psihodramski psihoterapevt, mednarodno uveljavljen strokovnjak na področju igre, ki se že več let ukvarja z aplikacijo psihodramskih tehnik v ustvarjalnih in umetniško-pedagoških procesih. 

Delavnici bosta potekali v naslednjih terminih:

 Vabljeni, da se pridružite. Za vključitev (novih članov) v skupino je potreben uvodni razgovor. Info in prijave: tomi.janezic@guest.arnes.si

 

Studio za raziskavo umetnosti igre je zavod za kulturno dejavnost, ki se ukvarja z umetniško, pedagoško, raziskovalno in rezidenčno dejavnostjo na področju igre. Studio je od leta 1996 realiziral vrsto mednarodnih projektov (gledališke koprodukcije, raziskovalni in izobraževalni programi, umetniške izmenjave in rezidence) ter v Sloveniji gostil vrhunske igralske pedagoge, strokovnjake s področja psihodrame ter umetnike z vsega sveta. Studio izvaja veliko svojih dejavnosti v okviru delovnega centra na Kruščah, zaselku v bližini Cerknice. Zaradi tega je bilo leta 2018 na Kruščah ustanovljeno tudi društvo Studio za raziskavo umetnosti igre - Društvo za umetniško raziskavo, kreacijo, rezidenco in edukacijo Krušče. Od začetka obnove leta 2006 so Krušče gostile umetnike in strokovnjake iz vse Evrope, Rusije, ZDA, Avstralije itd. s področja uprizoritvenih umetnosti, filma, glasbe, likovne umetnosti in književnosti, posebno mesto pa zavzema tudi raziskovalno-izobraževalna dejavnost na področju psihodrame in psihoterapije. Krušče sledijo svojstvenemu načinu organizacije, finansiranja, distribucije ter izmenjave umetnosti v sodobnem času, zaradi česar postajajo pomemben in prepoznan prostor raziskave in refleksije ustvarjalnosti tako v Sloveniji kot v širšem mednarodnem prostoru.


Vir: http://veza.sigledal.org/prispevki/psihodramska-delavnica-v-okviru-ustvarjalnega-centra-krusce