S koncertom Dobr-bobr Katalena začetek 13. izvedbe Bobrov

Avtor: STA

S koncert Dobr-bobr Katalena v izvedbi skupine Katalena se bo v Slovenskem mladinskem gledališču danes začel 13. Festival kulturno-umetnostne vzgoje Bobri, ki bo v dveh tednih ponudil 130 dogodkov v živo. Letošnji festivalski dogodki, ki jih na 35 prizoriščih pripravlja 34 producentov, bodo preizpraševali pojem identitete.


Festival, ki se ga bo po navedbah organizatorjev lahko udeležilo skoraj 10.000 mladih in otrok s spremljevalci, bodo tudi tokrat sestavljale gledališke, filmske, glasbene in plesne predstave, vodeni ogledi razstav, delavnice in druge dejavnosti.

Letošnji program sestavljajo prireditve iz rednih programov gledališč oz. kinodvoran, nekaj projektov pa je bilo zasnovanih prav za festival. Tako bosta v Kinodvoru premierno prikazana program kratkih animiranih filmov Potepanje papirnatega zmaja in ameriško-mehiški film Volkovi, pod katerega se podpisuje režiser Samuel Kishi Leopo, krstno izvedbo pa bo doživela predstava Plesnega teatra Ljubljana Povodni mož Ambrož Andreja Rozmana Roze in Natalije Manojlović Varga.

Tudi letos bodo gostili nekaj tujih umetnikov. Na ogled bo plesna predstava Poveljnik Groove v produkciji Alexa Tescha, mladega vsestranskega plesalca sodobnega plesa, ter predstava Oh la la, ki je nastala v koprodukciji Hiše otrok in umetnosti, Mestnega lutkovnega gledališča Reka in kolektiva Ma-Thea iz Centra za otroško ustvarjalnost v Tinqueuxu.

Bobre bosta pospremila katalog in festivalski zemljevid, obeta se tudi pester obfestivalski program.

Po dobrih dveh tednih se bodo Bobri poslovili v Centru urbane kulture Kino Šiška. Sklepno prireditev z naslovom Učenec plesnega modreca bodo pripravili pripravili člani Urbane scene Ljubljana. Tako uvodni kot zaključni prireditvi bodo sledile delavnice, ki jih bodo vodili mentorji iz Javnega zavoda Mala ulica in Urbane scene Ljubljana.

Brezplačne vstopnice za prireditve so na voljo v Prodajni galeriji SMG na Trgu francoske revolucije.


Vir: http://veza.sigledal.org/prispevki/s-koncertom-dobr-bobr-katalena-zacetek-13-izvedbe-bobrov