Društvo Asociacija s partnerji predstavilo projekt Certifikat Kulturno podjetje

Avtor: SiGledal

Na novinarski konferenci so Inga Remeta in Tadej Meserko kot predstavnika Asociacije, Urška Jež v imenu Društva za promocijo žensk v kulturi Mesto žensk ter Katja Pahor v imenu Društva humanistov Goriške predstavili projekt Certifikat Kulturno podjetje. Na predstavitvi sta se jim pridružili tudi Irena Moro iz Družbe Moro in Kristina Sever iz Elektra Ljubljana, predstavnici dveh izmed podjetij, ki so v projektu sodelovali kot razvojni partnerji in so prejemniki certifikata.


Foto: Jure Goršič

Inga Remeta je izpostavila, da ima kultura med drugim tudi funkcijo ogledala družbe, ta projekt pa v prvi vrsti želi podjetnike in podjetja ozavestiti o pomenu kulture ter se zavzema za vzpostavitev in okrepitev medsektorskih vezi, ki imajo za oba sektorja pozitivne učinke.Tadej Meserko je predstavil razvojne stopnje projekta, Urška Jež pa raziskave, na katere so se v procesu snovanja certifikata oprli.Izpostavila je tudi, da so med raziskovanjem opravili več kot 30 intervjujev z domačimi podjetji različnih velikosti in iz različnih branž. Katja Pahor je nato v grobem očrtala še pristope vključevanja podjetij v sistem certificiranja ter možne aktivnosti, pri čemer bodo v sistem vključena vsa področja umetniškega in kulturnega ustvarjanja.

Irena Moro iz Družbe Moro je poleg pomena certifikata izpostavila tudi pomembnost povezovanja podjetnikov s kulturo in vplivu kulture na človeka. 

V Elektru Ljubljana so se v obdobju testiranja odločili za izvedbo dramske delavnice, na kateri so se zaposleni podjetja seznanili z domačim dramskim besedilom in razpravljali o tematikah, ki jih besedilo odpira. 

Zahvalili so se tudi iz Avtohiše Malgaj in med drugim dejali, da jim je društvo Asociacija pokazalo drugačne poti za širjenje kulturnega ozaveščanja znotraj gospodarstva, ter iz CŠH odvetnic, kjer se jim zdi kultura izjemnega pomena za dobro delovanje podjetja. 


Vir: http://veza.sigledal.org/prispevki/drustvo-asociacija-s-partnerji-predstavilo-projekt-certifikat-kulturno-podjetje