V Narodnem domu Maribor premierno alter muzikal Pandorina skrinjica

Avtor: STA

V okviru 3. ZIZ festivala bo danes v Narodnem domu Maribor premierno izveden "alter muzikal" Pandorina skrinjica, pod katerega se podpisujeta Jaka A. Vojevec in Barbara Polajnar. Projekt na odru združuje sodobne gledališke pristope, avtorsko glasbo, ples, akrobatske prijeme, sodobni cirkus in zgodbe aktivističnih bojev skozi zgodovino človeštva.


Foto: Anamarija Nađ

"Alter muzikal Pandora poskuša z občinstvom prižgati in razplamteti plamen upanja in upora, ki so si ga v iskanju pravičnosti podajale generacije. Družba je še vedno krivična, upor je še vedno relevanten. Razen za ministrstvo za kulturo," so v vabilu na predstavo navedli avtorji projekta, ki je nastal v produkciji Društva ZIZ in Kulturno umetniškega društva (KUD) Transformator.

Nastopajo Teja Bitenc, Jan Franc Podbrežnik, Barbara Polajnar, Zanda Priedite, Jurij Torkar in Danijela Zajc.

Premiera je del 3. ZIZ festivala – Dnevi mariborske alternativne gledališke produkcije, katerega namen je osvetliti položaj alternativne gledališke produkcije v tem mestu. Pripravlja ga Društvo ZIZ v sodelovanju z Narodnim domom Maribor, društvom Moment, Radiem MARŠ in Pekarno Magdalenske mreže.

Zaključek bo v soboto z 8. Gala podelitvijo ZIZ nagrad v prenovljenem Sodnem stolpu. Poleg ZIZ nagrad bodo podelili tudi ZIZ prstan, nagrado za pomemben prispevek k oblikovanju alternativne uprizoritvene scene v Mariboru.


Vir: http://veza.sigledal.org/prispevki/v-narodnem-domu-maribor-premierno-alter-muzikal-pandorina-skrinjica