Začelo se je: Mladi levi!

Avtor: Lena Gregorčič, Sigledal

Za vse tiste, ki ste zamudili otvoritveni večer festivala Mladi levi, smo publiko povprašali, kaj zamujate. A brez skrbi, Mladi levi bodo po Ljubljani rjoveli do 30. avgusta.


Kakšne so vaše izkušnje s festivalom Mladi levi, kakšno vzdušje vzpostavlja festival? Nocoj je odprtje, boste festival obiskali tudi v prihodnjih dneh? 

Nastja Merlak

Po navadi si ogledam nekaj predstav z mamo. Večinoma so precej dobre, včasih so nekatere preveč »avantgardne«, večinoma pa sem bila z vsemi zadovoljna. Tudi vzdušje je dobro, fino je, ker festival pusti pečat na mestu. Jutri si bom ogledala predstavo Radio Muezzin.

Aleš Čakš

Na Mladih levih sem že nekaj let zapovrstjo. Otvoritve so vedno super, zabave so tudi vedno super, predstave so bile vedno dobro izbrane. Letošnja je bila zelo informativna, zelo zanimiva. V načrtu imam ogled še dveh plesnih predstav.

Fabrizia Maggi

Sem prvič tukaj na tem festivalu, prihajam iz Vidma v Italiji, kjer  tudi delam v tamkajšnjem gledališču. Pogosto zahajam v Ljubljano, ker je Ljubljana zelo umetniško mesto. Festival se mi zdi zelo zanimiv, nocoj sem si ogledala predstavo Radio Muezzin, sledim jim že dolgo časa, sem si jih ogledala tudi drugod po svetu. Prvi vtis je super, veliko mladih ljudi, veliko se dogaja. Zagotovo si bom še kaj ogledala, ne vem pa še točno, kaj.

Nataša Zavolovšek

Mladi Levi so znani kot dober festival, z dobro publiko, godi se v prekrasnem ambientu. Nisem pa redna gostja, saj sem po navadi ob tem času na počitnicah. 

Barbara Cesar

Ogledala sem si predstavo in moram reči, da mi je bila zelo všeč, zanimiva, na trenutke celo ganljiva. Večkrat sem že bila na Mladih levih in moram reči, da je vzdušje fino, ljudje so fini, predstave so dobre. V to poletno mrtvilo festival daje svež in inovativen veter. Definitivno se vrnem, nekaj predstav imam že obkroženih.

Marja Kovanda

Letos sem prvič, sicer tudi pomagam kot prostovoljka pri prodaji kart. Vzdušje je fantastično, prenese se na mesto.

 

 


Vir: http://veza.sigledal.org/prispevki/zacelo-se-je-mladi-levi