V Murski Soboti se začenja festival Front@

Avtor: STA

V Murski Soboti se bo z geslom Kljub vsemu - na okopih pandemije in brexita začel 16. mednarodni festival sodobnega plesa Front@. Do petka bo ponudil več kot 30 dogodkov, poleg plesnih predstav še razstave, inštalacije, predstave, ki združujejo različne dogodke in izraze, koncerte, delavnice in pogovore z umetniki.


Posebnost letošnjega festivala so daljše predstave in njihove ponovitve, tako da bo program ustrezen v bolj zaostrenih epidemičnih razmerah, nastopajoči umetniki pa prihajajo iz Velike Britanije, Francije, Španije, Južne Koreje in Slovenije.

Po besedah umetniškega vodje festivala Matjaža Fariča so zelo veseli izvajalcev iz tujine, saj so morali za njihov prihod premagati ne le koronske ovire, ampak tudi politične in ovire brexita, kar je zelo otežilo mednarodno sodelovanje na umetniškem področju.

Farič opozarja tudi na posebnost festivala, na katerem je že tradicionalen neposredni stik izvajalcev in obiskovalcev, saj se lahko slednji z umetniki tudi pogovarjajo.

Festival se bo začel drevi ob 19. uri z odprtjem razstave fotografij Boruta Bučinela na Odprtem obrobju, uradno pa ga bodo odprli ob 20.30 s predstavo angleške skupine Far From The Norm koreografa Botisa Seve BLKDOG, ki je pred dobrim letom pred zaprtjem navdušila občinstvo v Londonu.


Vir: http://veza.sigledal.org/prispevki/v-murski-soboti-se-zacenja-festival-front