Paperscabs in Sezamove poletne ustvarjalne delavnice

Avtor: Mini teater

V nedeljo, 22. avgusta 2010 ob 11. in 19. uri, bo v Mini teatru na Ljubljanskem gradu predstava Paperscabs belgijskega lutkovnega umetnika Ronnya Aelbrechta, ki je leta 1994 ustanovil Figure theatre Vlinders & C° (Butterflies & Cº).


Paperscabs / foto Arhiv Figure theatre Vlinders & C°

Znan je predvsem po improvizaciji z vsemi materiali, ki so na voljo tako v naravi, kuhinji kot na reciklažnih mestih in še kje. Pred Mini teatrom na Ljubljanskem gradu bo ob 17. uri vedno zanimiva Sezamova poletna delavnica Reciklažne igre.

22. 8. 2010 ob 11.00 in 19.00, dvorana Mini teatra, Ljubljanski grad: Ronny Aelbrecht, Paperscabs lutkovna predstava za otroke od 2. leta dalje, vstopnina 2 evra

V prvem delu je prikazana gosenica, katere življenje je prehranjevanje, hranjenje, polnjenje s hrano, podnevi in ponoči, dokler se ne zgodi …

V drugem delu: ljubek, majhen pujsek, ki si ga želite, si ga želite odpeljal domov? In ga ohraniti za vedno, za vedno ... Ja, ne, ja ali ne, ali ja ... Zgodba pripoveduje o sreči, žalosti, o ravnovesju v naravi.

Paperscabs / foto Arhiv Figure theatre Vlinders & C°

Igra: Ronny Aelbrecht
Tehnika: Milly Jennes in Jernej Volk
Režiser: Karel Van Ransbeeck
Glasba: Patrick Verstiggel
Oprema: Rudy Van Driessche in Marcel Soetens
Lutke: Ronny Aelbrecht in Karel Van Ransbeeck
Fotografije: arhiv Figure theatre Vlinders & C°

22. 8. 2010 od 17.00 do 18.30 - Ljubljanski grad, grajsko dvorišče - Sezamove poletne ustvarjalne delavnice: Jasmina Klančar, Jelena Dragutinovič, Lee San Juan - Reciklažne igre - igre velikanke, povečane tako, da lahko prenašamo velike kocke, postavljamo labirinte, se igramo domine ... Vljudno vabljeni, zabavno bo. Vstop prost.


Vir: http://veza.sigledal.org/prispevki/paperscabs-in-sezamove-poletne-ustvarjalne-delavnice