Gledališče Celje v novi sezoni z novima izvirnima slovenskima besediloma

Avtor: STA

Gledališče Celje bo v novi sezoni 2021/2022 predstavilo dve novi izvirni slovenski besedili. Prvo je komedija Roka Vilčnika Pravi heroji, ki je prejela nagrado žlahtno komedijsko pero na letošnjih Dnevih komedije. Goran Vojnović pa se bo predstavil z novo dramo 14 dni, ki je nastala v času karantene, so sporočili iz gledališča.


Foto: Arhiv Gledališče Celje

Vilčnikova komedija bo prikazala vsakdan z vsemi našimi napakami in pomanjkljivostmi z nekoliko drugačne perspektive in na humoren način. Vojnovićeva drama pa duhovito obravnava zgode in nezgode zakonskega para v času lockdowna ter posledice omejitev javnega in družabnega življenja.

Prva premiera v novi sezoni bo dramatizacija romana In podgana se je smejala izraelske avtorice Nave Semel, ki odpira vprašanja o vzrokih in posledicah holokavsta. Sodobni angleški dramatik Mike Bartlett se v drami Klinc ukvarja z vprašanjem spolne identitete, medtem ko obravnava drama avtorice Alexandre Wood Dolg odnos med materjo in hčerjo v času novodobnega kapitalizma.

Za konec sezone bo občinstvo razvedril komediografski velikan Moliere s svojo večno aktualno in zabavno komedijo Scapinove zvijače. V Gledališču Celje tudi v novi sezoni niso pozabili na najmlajše. Za njih so tako pripravili Kozlovsko sodbo v Višnji Gori slovenskega klasika Josipa Jurčiča, kamor so vabljeni tudi odrasli, so še zapisali v celjskem gledališču.


Vir: http://veza.sigledal.org/prispevki/gledalisce-celje-v-novi-sezoni-z-novima-izvirnima-slovenskima-besediloma