Gledališče Ane Monro s predstavo Cirkus Korona na gostovanje v Dalmacijo

Avtor: STA

Gledališče Ane Monro bo drevi z interaktivno predstavo Cirkus Korona na povabilo britanskega združenja Sign Dance Collective International nastopilo v hrvaškem kraju Pakoštane. Predstavo bodo neposredno prenašali prek spleta, na kanalu SIMS. Z gostovanjem v tujini bodo sklenili pot Cirkusa Korone, ki se je 8. maja začela v ljubljanski soseski BS3.


Foto: Luka Dakskobler

Interaktivna predstava Cirkus Korona je zmes komedije, drame absurda in t.i. freak showa - "skratka zrcalna slika realnosti, v kateri živimo, odkar je svet za vedno spremenila pandemija korona virusa, in je življenje postalo tako rekoč cel cirkus", so zapisali v gledališču Ane Monroe. Kot so poudarili, želijo z njo na zabaven in lahkoten način nagovoriti občutke, stiske in konkretne bivanjske situacije, s katerimi se v tem posebnem obdobju tako ali drugače soočamo vsi.

Ob premieri predstave je Gledališče Ane Monro napovedali nastop članov "svetovno znanega cirkusa prve in edine originalne bradate ženske Anabele M.; nastopili bodo njen prapraprapravnuk, cirkuški direktor in oče familije Alessandro M. (Goro Osojnik); njegov s čistočo obsedeni brat Džezva M. (Matjaž Ocvirk); primadona wannabe hči Anastazija M. (Tea Vidmar); nečakinja Magda M. z razklano glavo (Ankica Radivojević) ter s strimanjem obsedena deloholična posvojenka Valentina M. (Tina Žen)".

Predstava Cirkus Korona je uvedla dolgoročni projekt t. i. sosedskega gledališča Art Yard, ki povezuje ulične ustvarjalce in prebivalce stanovanjskih skupnosti. Ta se je po navedbah gledališča razvil iz "protikorona ukrepa" Ana pod oknom - serije gledaliških podoknic oziroma 25 uprizoritev, ki so jih v času prvega vala epidemije pomladi minulo leto izvajali brezplačno, da bi ljudem omogočili živi stik z gledališko umetnostjo, sebi pa stik z ulico in občinstvom.

Po premieri v Ljubljani je predstava gostovala v soseski Novo Brdo ter na festivalih, med drugim na Borštnikovem srečanju ter v okviru Ane Desetnice - v Mariboru, Ljubljani in Logatcu. "Naslednje poglavje bomo začeli pisati jeseni, ko bo v celoti zaživel projekt Art Yard," še napovedujejo organizatorji.


Vir: http://veza.sigledal.org/prispevki/gledalisce-ane-monro-s-predstavo-cirkus-korona-na-gostovanje-v-dalmacijo