Začetek Novomeških poletnih večerov

Avtor: STA

Na Glavnem trgu v Novem mestu pred Knjigarno Goga se ob 20. uri začenja festival Novomeški poletni večeri založbe Goga. Ta bo do vključno 24. avgusta ponujal pogovore o književnosti, koncerte in predstave za otroke. Novomeškim poletnim večerom bo sledil Gogin štiridnevni festival kratkih zgodb Novo mesto short.


Foto: Pixabay

Gostili bodo mojstre pisane in govorjene besede, perfomerje ter vrhunske glasbenike, je sporočila novomeška založba.

Festival bodo drevi začeli s pogovorom Delikatni ljubimci, sodobni slovenski ljubezenski roman, na katerem bodo gostili Svetlano Slapšak in Lucijo Stepančič in ga poldrugo uro kasneje nadaljevali s koncertom Ženska ženski Ane Čop in Patricije Škof.

Nadaljevali ga bodo v torek, ko pripravljajo pogovor o prevajanju Salto immortale. V četrtek, 15. julija, bosta sledila predstavitev knjige Kaliban in čarovnica Silvie Federici in koncert Čaralice.

V nadaljevanju festivala bodo sledili še pogovorni večer z Anno Kove, predstavitev knjige Z Janezom Trdino za dolenjsko mizo, koncert dua ACTS!, lutkovna predstava Vidkova srajčica, pogovor Druga svetovna vojna na Dolenjskem in koncert Blues Experience.

Za avgust so napovedali predstavitev knjige Plan B, koncert Neskončnosti, lutkovno predstavo Pozor, los!, predstavitev knjige Ure v materini sobi, predstavitev knjig Goga krimi, koncert Janeza Dovča in Sounds of Slovenia ter predstavitev knjige In ime mu bo.

Festivalu Novomeški poletni večeri bo med 25. in 28. avgustom sledil utečeni Gogin festival Novo mesto kratkih oziroma Novo mesto short z razglasitvijo nagrajenca za najboljšo kratkoprozno zbirko preteklega leta in s podelitvijo nagrade. Festival je sicer namenjen promociji zbirk kratkih zgodb in njihovemu pripovedovanju, je še sporočila založba Goga.

Obisk Novomeških poletnih večerov bo brezplačen.


Vir: http://veza.sigledal.org/prispevki/drevi-zacetek-novomeskih-poletnih-vecerov