Majzeljeva z nagrado s 45. dneh satire Fadila Hadžića

Avtor: STA

Gledališko predstavo Hrvaška pot do sreče režiserja Boba Jelčića so v soboto zvečer ocenili kot najboljšo na 45. dnevih satire Fadila Hadžića v Zagrebu. Med nagrajenci je tudi slovenska igralka Janja Majzelj iz Slovenskega mladinskega gledališča iz Ljubljane za najboljšo stransko žensko vlogo v predstavi Umetnost je omara.


Foto: Žiga Koritnik

Na sporedu letošnjih dnevih satire, ki so potekali od 4. do 26. junija, je bilo 14 satiričnih in komediografskih predstav iz BiH, Hrvaške, Slovenije in Srbije. Avtorski projekt Boba Jelčića Hrvaška pot do sreče v izvedbi domačinov prireditve, gledališča Kerempuh, je navdušila žirijo in je dobila veliko nagrado dneh satire. Jelčić je prejel nagrado kot najboljši režiser letošnje prireditve, hrvaški igralec Nikša Butijer pa je bil nagrajen za najboljšo postransko moško vlogo, je poročala hrvaška tiskovna agencija Hina.

Kot so dodali, so Majzeljevi podelili nagrado za sijajno igralsko kreacijo premaknjenega sveta Daniila Harmsa v predstavi Umetnost je omara. Gre za koprodukcijo SMG Ljubljana in Društva za umetnost Avgus v režiji Ivana Peternelja.

Nagrada za najboljšo žensko vlogo je končala v rokah Doris Šarić Kukuljuica za vlogo Elze v predstavi Dobro je dok umiremo po redu (V redu je, dokler umiramo po vrsti) Zagrebškega gledališča mladih (ZeKaeM). Režiser predstave Ivor Martinić je prejel nagrado za najboljše besedilo. Za najboljšo glavno moško vlogo je nagrado prejel Matija Šakoronja za podobo Dudeka v predstavi Gruntovčani, ki jo je prav tako odigralo gledališče Kerempuh.


Vir: http://veza.sigledal.org/prispevki/majzeljeva-z-nagrado-s-45-dneh-satire-fadila-hadzica