V Novem mestu prireditve Poletnega Kulturnega centra Janeza Trdine

Avtor: STA

Občinski Zavod Novo mesto in tamkajšnji Kulturni center Janeza Trdine (KCJT) bosta za poletne dni pripravila niz prireditev s spremljevalnim programov pod skupnim naslovom Poletni KCJT. Gledališke predstave in koncerti bodo od konca junija do konca avgusta potekali na dvorišču gradu Grm in na ploščadi pred omenjenim kulturnim centrom.


Foto: Pixabay

Pri pripravi tega prireditvenega niza z nekaj prireditvami svojega Špasnega poletja sodeluje tudi ljubljanski Špas teater, skupaj pa bodo poskrbeli za prijetne poletne večere in dnevno dogajanje, je direktor Zavoda Novo mesto Aleš Makovac povedal na novinarski konferenci.

Glasbene in gledališke prireditve bodo primerne za otroke, mladino in odrasle. Kot prva bo 27. junija na gradu Grm na sporedu predstava Erotika po Emeršiču Bojana Emeršiča in Jureta Karasa, 30. junija bo na gradu sledila komedija Večno samska Tine Gorenjak in Tanje Kocman. Predstavi sta nastali v produkciji Špas teatra.

Julija bodo nadaljevali z nastopom mednarodne jazz zasedbe Quartzite 4Tet, sledil bo večer Zvočnih krajin - spevov in arij Nine Šardi ter Alje Petrič, drugi del večera bo pripadel solo koncertu svetovno uveljavljenega romunskega violinista Alexandra Balanescuja.

Julija bodo na sporedu komedija Smeh v očeh z Boštjanom Gorencem - Pižamo, Gašperjem Bergantom in Perico Jerkovićem, predstava Čuk na palici Svetlane Makarovič in nastop pop skupine Aka Neomi.

Avgusta Novomeščane čakajo koncert Kilt Roberta Burnsa v izvedbi skupine Noreia z Janijem Kovačičem in Lauro Krajnc, predstava Zadnji ulov Gledališča Ane Monro, koncertno-gledališka predstava Klemna Slakonje in Small banda Ni, da ni in še predstavi Špas teatra, monokomedija Kriza srednjih let Ranka Babića in Avdicija Jurija Zrneca ter igralske ekipe.

Po besedah vodje projekta Poletni KCJT Maruše Marn Eržen bo potekal še interaktivni spremljevalni program, ki bo obsegal "tako otroške kot plesne in glasbene vsebine za vse udeležence". Med temi je navedla promenadni koncert novomeške mestne godbe, delavnico Glasbilnica in ekološko delavnico.

V organizaciji Zavoda Novo mesto bosta med 16. in 21. avgustom v Novem mestu potekala tudi 21. Mednarodna poletna glasbena delavnica in festival Jazzinty. Med 6. in 10. septembrom pa bodo pripravili še festival Sem glasba, sem mesto.


Vir: http://veza.sigledal.org/prispevki/v-novem-mestu-prireditve-poletnega-kulturnega-centra-janeza-trdine