Katja Šulc bo uvedla poletno druženje Gleja Soteskaopen

Avtor: STA

S koncertom Katje Šulc se bo nocoj začelo poletno festivalsko druženje Gledališča Glej #soteskaopen. Festival organizirajo v okviru Kulturne četrti Soteska, do 2. julija pa bodo ob številnih dogodkih na prostem in na odru izvedli tudi premieri Kako smo prišli do sem? Mateja Recerja in Gregorja Zorca ter Under Construction kolektiva Počemučka.


Jubilej / Foto: EDA

S festivalom #soteskaopen želijo v Gleju v okviru t.i. Kulturne četrti Soteska z različnimi vsebinami nagovoriti in povezati lokalne prebivalce okrog Gregorčičeve ulice. Po besedah vodje Gleja Inge Remeta so se ob razmerah zaradi covida-19, zaradi katerih je bilo gledališče pol leta zaprto, odločili postaviti zunanje prizorišče, ki bo lahko sprejelo 60 obiskovalcev.

Na festivalu bodo uprizarjali predvsem produkcijo Gleja, tudi iz preteklih sezon, oder pa so ponudili še drugim producentom, ki nimajo prostora za izvedbo vsebin, kot so Moment, Via Negativa, Mesto žensk, Plesni teater Ljubljana in Festival Fabula. Dogodki bodo potekali tako v notranjih prostorih kot na prostem.

Po polletnem zaprtju bodo predstavili avtorska performansa Jubilej kolektiva En drag ansambel s sodelavci in Od blizu Barbare Ribnikar, Nike Batista in Nine Ramšak Marković. Ponovno bo mogoče videti predstave Psiho Domna Valiča, Jaše Kocelija in Davorina Lenka ter Bolj čudno od raja in Tloris za revolucijo Marka Požlepa. V okviru mladinskega programa pa bo na ogled predstava Sreče Lov.

Moment se bo ljubljanskemu občinstvu predstavil s predstavami Heroj 2.0, B U M ! in Čuk na palici. Via Negativa bo v Gleju gostovala s predstavo Tonight I Celebrate, Mesto žensk s podelitvijo WoW nagrad, Plesni teater Ljubljana s festivalom Ukrep, Festival Fabula s pogovorom z Enis Maci. V Kulturni četrti Soteska z dvema instalacijama gostuje tudi festival Svetlobna gverila. V Tam-Tamovi ulični galeriji bodo na ogled razstave pod kuratorsko roko Mladih zmajev.

Odre so odprli tudi za koncertne izvajalce. Poleg Katje Šulc bosta nastopila še Gašper Piano in Buržuazija. V tem času bo potekal tudi Festival ŠtudenTeater, so sporočili iz Gleja.


Vir: http://veza.sigledal.org/prispevki/katja-sulc-bo-uvedla-poletno-druzenje-gleja-soteskaopen