V Španskih borcih premiera Domovine po konceptu Iztoka Kovača in Catherine Milliken

Avtor: STA

V Centru kulture Španski borci bo 1. 6. ob 20. uri premiera plesno-glasbene predstave v koreografiji Iztoka Kovača in plesalcev skupine EN-KNAP Group Domovina, ki je nastala v sodelovanju z avstralsko skladateljico Cathy Milliken in pevcem Michaelom Schiefelom. Ponovitve bodo na sporedu 2. in 3. 6., so sporočili iz Zavoda EN-KNAP.


Foto: Andrej Lamut

Po zapisu ustvarjalcev predstava Domovina med drugim odgovarja na naslednja vprašanja: ali naša telesa poganja kri ali mleko, ali himna sploh lahko odmeva v praznem prostoru ali potrebuje telesa, jih ukroti v solzno stojo ali osvobodi v kolektivno gibanje, ali nas sploh lahko utišajo, če se s svojimi telesi upremo glasu gospodarja ter kdaj šepet postane krik in kdaj krik zazveni kot klic.

"Ko se zdi, da je svet sivega povprečja skrepenel v vsakdan, na čelu rova pomežikne svetilka, črno-belo jutranje obzorje pa obarva rdeča zarja... Znova in znova," še piše v napovedi predstavi, nastali po konceptu Kovača in skladateljice Cathy Milliken. Glasbenici je pri glasbeni kompoziciji pomagal pevec Michael Schiefel.

Soustvarjalci predstave so plesalci EN-KNAP Group Mattia Cason, Luke Thomas Dunne, Katja Kolarič, Rada Kovačević, Carolina Alessandra Valentini in Tamas Tuza. Pod oblikovanje scenografije se podpisuje Miran Mohar, za oblikovanje svetlobe je poskrbel Jaka Šimenc, za kostumografijo Katarina Škaper.


Vir: http://veza.sigledal.org/prispevki/v-spanskih-borcih-premiera-domovine-po-konceptu-iztoka-kovaca-in-catherine-milliken