Pismo igralcu Roku Kunaverju

Avtor: Lana Strmec

Gledalci pišejo gledališkim ustvarjalcem. – Lana Strmec: "Roka Kunaverja sem najprej spoznala kot zelo prijaznega in zabavnega igralca v mladinski gledališki predstavi Tajno društvo PGC. Predstava me je tako prevzela, da sem jo šla kar sedemkrat gledat." – Napišite pismo svojemu igralcu tudi vi in ga pošljite na sigledal@gmail.com.


Foto: Urška Boljkovac

V gledališču sem bila,
tam prvič videla sem ga.
V Tajnem društvu PGC je igral
in me dobro nasmejal.

Predstavljal je najstnika nagajivega
in zelo predrznega.

 Kar sedemkrat sem ga v tej predstavi gledala
in se ga še nisem naveličala.

 Nato v Zvede plešejo je odplesal,
kjer z Martino je zaplesal.
Z valčkom je končal
in v Vipavo se podal.

 V Vipavi je pa resen
in občasno tudi besen.

 Vedno se dobro znajde,
česarkoli se loti, se v tem najde.

 To Rok Kunaver je,
samo še poje ne.

 

Roka Kunaverja sem najprej spoznala kot zelo prijaznega in zabavnega igralca v mladinski gledališki predstavi Tajno društvo PGC. Predstava me je tako prevzela, da sem jo šla kar sedemkrat gledat. Ko sem šla na predstavo četrtič, je bila v preddverju tudi plesalka Martina Plohl, s katero je Rok plesal v oddaji Zvezde plešejo. Ko sem jo ogovorila, mi je povedala, da gre na predstavo, da vidi Roka še v drugi luči, po predstavi pa gresta z Rokom vadit ples. Ko smo bili v karanteni, je ati predstavo našel na spletu in tako sem jo še nekajkrat gledala.

Sedaj pa Roka spremljam v seriji Najini mostovi, v kateri je povsem drugačen. Je resen, besen, maščevalen … skratka čisto drugačen. Zato bi ga zelo rada spoznala, saj me zanima, kakšen je, ko ne igra nobene vloge. Sicer pa Roku želim, da bo še naprej tako dober igralec (raje s kakšno pozitivno vlogo). Upam, da ga bom kdaj lahko videla v živo.

Želim mu vse najboljše,

Lana Strmec


Vir: http://veza.sigledal.org/prispevki/pismo-igralcu-roku-kunaverju