V ptujskem gledališču premiera Gajaša brez maske

Avtor: STA

V ptujskem mestnem gledališču drevi vrata po daljšem času zaradi epidemije odpirajo s premierno uprizoritvijo monodrame Ferija Lainščka Gajaš brez maske, ki jo je režiral domači režiser Samo M. Strelec, na odru pa se bo po uspešni predstavi Gajaš arestant znova predstavil Vlado Novak.


Foto: Samo M. Strelec

Po veliki filmski uspešnici Petelinji zajtrk izpod peresa letošnjega Prešernovega nagrajenca Lainščka bo filmski, televizijski in gledališki igralec Vlado Novak, tokrat brez maske na obrazu in brez pretirane distance, spregovoril o svojem življenju in naredil zaključni obračun.

S predstavo bodo na Ptuju obeležili tudi 25 let od prve uprizoritve poklicnega gledališča, kar so načrtovali že februarja. Leta 1996 so namreč izvedli predstavo Govor malemu človeku, tudi takrat v izvedbi istega tandema kot 25 let pozneje - režiserja Strelca in igralca Novaka.

S prvo Gajaševo predstavo, ki je doživela več kot 200 ponovitev, so na Ptuju doživeli velik uspeh, zato ekipa po besedah direktorja gledališča Petra Srpčiča ostaja nespremenjena, njeno nadaljevanje pa je pričakovano, saj je marsikoga zanimalo, kako se njegova zgodba nadaljuje. Lainšček je besedilo zaključil lanskega decembra, torej sredi vrhunca epidemije.

Zaradi še vedno veljavnih ukrepov predstava ne bo potekala v običajnih razmerah, saj bodo lahko napolnili le polovico dvorane. Ob tem bodo obvezne zaščitne maske, razkuževanje rok in distanca, obiskovalce pa pozivajo, da pred blagajno in v dvorano vstopajo posamično.


Vir: http://veza.sigledal.org/prispevki/v-ptujskem-gledaliscu-premiera-gajasa-brez-maske